Salut

La construcció del PAC de Can Conill continua aturada

La Conselleria de Salut diu que està pendent d'adjudicació de la concessió, mentre que el regidor d'Urbanisme de Pollença dubta que dins aquesta legislatura s'iniciïn les obres

Juli Fuster, l’exdirector del servei de salut, va assegurar l’any 2019 que el projecte del nou PAC de Pollença sortiria a licitació l’abril del 2020 i que les obres començarien a principis del 2021 a Can Conill. Dos anys després, des de la Conselleria de Salut, han afirmat que aquest projecte no està aturat, però que “qualsevol tramitació administrativa té un procés llarg perquè s’han de seguir una sèrie de passes que dictamina la llei”. Per la seva banda, Tomeu Cifre, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Pollença, ha lamentat: “Dubtam que dins aquesta legislatura es comenci el PAC, avui dia ni tan sols s’ha licitat”.

Des de la Conselleria han assegurat que estan pendents d’adjudicació de la concessió dels centres de salut de Bons Aires, Son Ferriol i Pollença -ja que la licitació s’ha de fer de manera conjunta en aquest cas-, tot arran de la denúncia del PIMEM el procés es va aturar. “S’ha resolt i per això s’han licitat aquests tres PAC junts. El tribunal administratiu va dictaminar que no podien anar tots els centres de salut en un mateix lot i s’han licitat les Unitats Bàsiques de Salut de manera unitària”. D’altra banda, Cifre ha subratllat que aquest tema “no és competència municipal i no hi pintam res”, però té clar que fa falta un altre PAC. “L’edifici que s’havia de destinar a escoleta municipal va quedar reservat per aquest centre de salut, vàrem claudicar i no s’ha començat res”.

Cal recordar que la construcció d’aquest nou PAC preveia una inversió d’1,8 milions d’euros, el qual havia de ser més gran que l’actual. A més, havia de disposar de 24 consultes i funcionar amb energies netes. La ubicació, després de certa polèmica, es va decidir que fos al carrer de Cecili Metel, al solar de Can Conill, que compta amb 2.030 m² en sòl urbà. Si bé és cert que en aquest espai hi ha l’aparcament municipal, estava pensat traslladar-lo als terrenys del costat -Can Bach-, que és sòl rústic i que podria continuar solucionant els problemes d’aparcament que resol l’actual infraestructura de devora.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button