Cala Sant VicençMunicipi

Les noves rotondes de Pollença: lluny de ser una realitat

El departament de Carreteres del Consell de Mallorca assegura que el projecte ja està redactat, però el regidor d'Urbanisme del municipi creu que quedaran sense fer

El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca va anunciar l’any 2019 que construiria dues rotondes per millorar els accessos al municipi de Pollença i a la Cala Sant Vicenç, a més d’ampliar els vorals de la carretera Ma.-2200 amb el fi d’incrementar la seguretat dels ciclistes. Ara bé, a les portes d’acabar el 2022, el regidor d’Urbanisme de Pollença, Tomeu Cifre, s’ha mostrat preocupat per aquest tema: “L’any passat aquestes rotondes ja estaven pressupostades i pactades amb el Consell, però avui dia encara no s’ha iniciat res i la meva sensació és que quedaran sense fer”.

Segons ha apuntat el Consell de Mallorca, el projecte està redactat i s’està supervisant, però el termini per sabre quan sortirà a licitació encara és orientatiu. Si bé és cert que la institució balear assegura que no hi ha hagut problemes, Cifre ha assegurat que aquestes rotondes són necessàries i que “és indignant que no estiguin fetes”, però que l’ajuntament no hi té res a veure ni cap competència. “No tenim cap constància de res ni s’ha iniciat res”, ha subratllat el regidor d’Urbanisme.

Cal recordar que aquestes infraestructures tenien la finalitat d’acabar amb els punts negres tant del polígon com de Cala Sant Vicenç. Estava previst que a l’accés a Pollença se substituís la intersecció de la carretera de Pollença amb el carrer del Roser Vell per una rotonda de 44 metres de diàmetre exterior, dos carrils de circulació i vorals exteriors d’1,80 metres d’ample. També es volia construir un vial de servei unidireccional des de la carretera de Pollença fins a la rotonda nova del carrer del Roser Vell, de 250 metres de longitud i 4,8 metres d’ample.

Quant a la carretera de Cala Sant Vicenç, es volia substituir la intersecció actual amb la carretera de Pollença per una rotonda de 46 metres de diàmetre exterior, dos carrils de circulació i vorals exteriors d’1,80 metres d’ample. Amb tot, la mitjana central de la carretera havia de passar d’un a dos metres d’ample, gradualment, i crear així una illa central per als senderistes que volguessin accedir al Puig de Maria.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button