Successos

El Suprem revisa una condemna per violació a una menor a Pollença per la nova llei ‘Només sí és sí’

El tribunal estudia el recurs del condemnat, qui va agredir a la seva neboda l'any 2014, i presenta una pena de 12 anys de presó

El Tribunal Suprem està estudiant un recurs en el cas de violació a una menor a Pollença. És una condemna de 12 anys de presó que va imposar l’Audiència Provincial de les Balears a un subjecte de 53 anys per agredir sexualment, l’any 2014, la seva neboda menor d’edat. Ara, la defensa ha presentat al·legacions per la llei coneguda com ‘Només sí és sí’ i ha sol·licitat una rebaixa de pena.

L’Audiència va dictar aquesta condemna el 2019 i, un any més tard, la defensa va presentar un recurs davant el Tribunal Suprem sobre la base, segons algunes fonts del procés. Ara bé, com que l’argument per aquest recurs no incloïa cap menció a la nova llei perquè encara no estava aprovada, la deliberació i la decisió es va fixar per a la mateixa setmana.

D’aquesta manera, passades unes setmanes, l’advocat defensor va presentar noves al·legacions com a motiu del recurs i va sol·licitar una rebaixa de la condemna basant-se en els canvis normatius introduïts per la nova Llei de Garanties de la Llibertat Sexual. La defensa ha raonat que a l’acusat se li havia imposat una pena mínima de 12 a 15 anys de presó, quan ara aquesta parteix dels set anys.

Per la seva banda, tot i que el Tribunal va traslladar a les parts perquè es pronunciessin sobre aquestes noves al·legacions, l’advocat de la família i la Fiscalia s’hi varen oposar. Segons han apuntat algunes fonts del procés, el fiscal entén que la pena imposada queda igualment continguda en el tipus penal i que per això no s’hauria de modificar. En qualsevol cas, el Tribunal Suprem va comunicar als interessats que es mantenia la data de deliberació.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button