Salut

Alejandra Valero recorda les passes a seguir davant l’augment de casos per Covid

No anar al PAC, confinament pels contactes estrets, i quarantena provisional pels vacunats

Ja són quinze els pollencins positius en covid19 i segueix incrementant dia rere dia, la majoria d’ells, contagiats a les festes de Sant Joan de Ciutadella.

Davant el creixement de casos al municipi, sobretot en gent jove, la doctora Alejandra Valero ha fet un recordatori sobre tres punts importants, ja que són moltes les cridades que reben durant aquests dies al centre de salut.

“Si una persona té símptomes compatibles amb covid (tossina, mal estar, febre, diarrea…), no vengueu al centre de salut. Això continua vigent i igual que durant tota la pandèmia. Telefonau primer perquè així organitzam la realització de test d’antígens o PCR i és una forma de protegir, no només a la gent que hi ha a la sala d’espera, sino també als professionals de salut”, assegura Valero.

“En relació als contactes estrets (persones que hagin estat a menys de 1.5-2m sense mascareta, més de 15 minuts, amb un positiu), es recomana als positius que facin una llista de les persones amb qui han estat, per tal que la central pugui recollir-les, telefonar als contactes i organitzar les PCR pertinents”, afegeix. A més, ha indicat que els contactes, tan si són positius com negatius, han d’estar aïllats durant 10 dies.

Pel que fa a les persones vacunades amb la pauta completa i siguin contactes estrets d’un positiu, ha explicat que “en principi també s’hauran d’aïllar, a no se que constatem que aquell positiu no ho és per la variant índia Delta, la qual té una transmissibilitat més elevada”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button