MunicipiSalut

Setmana de la incontinència a Pollença

Es durà a terme del 21 al 27 de juny

La incontinència és una pèrdua de control dels intestins o la bufeta d’una persona el que pot causar una fuita accidental dels líquids o deixalles corporals. La incontinència pot ser més que un problema físic que també pot pertorbar la seva qualitat de vida si no es manté sota control ni es tracta com correspon.

La por, l’ansietat i la ira són sentiments comuns que experimenten les persones que estan lluitant dia a dia amb la incontinència.

La setmana que ve, del 21 al 27 de juny se celebra la setmana mundial de la incontinència. Per aquest motiu, el passat dimarts es va dur a terme a l’Ajuntament de Pollença la lectura del manifest a mans de la presidenta d’ASIA (Associació per a la Incontinència), Àngels Roca. Recordem que al darrer plenari ordinari es va aprovar per unanimitat una sèrie de mesures destinades a facilitar la vida de les persones amb aquesta patologia. Entre les mesures aprovades, es troba el distintiu per als vehicles dels afectats que els permetin aturar el cotxe a qualsevol lloc de la via pública, sense haver de ser multats. Joana, també ens ha explicat que s’està treballant en la idea de fer un carnet amb el qual poder accedir als banys tant públics com dels diferents comerços del municipi.

 

Seu oficial d’ASIA a Pollença

A l’acte de lectura del manifest també es va inaugurar la primera delegació d’ASIA a les Illes Balears, que tendrà la seva seu a Pollença. La seva delegada a Balears és Joana Bauzà. Una pacient d’incontinència fecal i urinària des de 2014 que vol ajudar a gent amb aquesta patologia. Bauzà ens explica que avui dia “la incontinència segueix essent tabú i està comprovat que el 50% de les persones que la pateixen no ho consulten amb el seu metge”. Per aquest motiu, fa una crida a tota la gent que tengui aquest problema perquè des d’ASIA “els aconsellarem i els direm com els podem ajudar”, explica la delegada a Balears. Si teniu dubtes o voleu saber més sobre l’Associació i els seus serveis podeu cridar fer al telèfon 633 385 360 o a infobaleares@asiasuport.org.

La setmana del 21 al 27 la façana de Can Llobera s’il·luminarà de color verd en honor a la setmana mundial de la incontinència. Com ens conta Joana, “el color de l’esperança”. Anima a la gent a què s’acosti a l’edifici a fer-se fotografies per donar suport a aquests dies.

A continuació, podeu veure el cartell de diferents actes que es faran durant aquesta setmana:

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button