Municipi

Govern, Consell i Consistori dedicaran 440.000 euros per paliar les conseqüències de la Covid a Pollença

Obriran dues línies d'ajuts per ajudar als autònoms i petites empreses

Dia 21 de juny es presentaran al ple extraordinari dues noves línies de subvencions per a ajudar als autònoms i a petites empreses de Pollença per fer front als efectes econòmics que ha deixt la Covid19, les quals provenen del Fons Mixt entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Pollença, aportant cada un, 146.594,27€, fent un total de 439.782,81€.

Aquestes dues convocatòries consten de, per una part, una línia d’ajuts directes dedicats a petites empreses– amb menys de deu treballadors- i per autònoms que conformaran un total de 400.000€. Seran gestionats des de l’Ajuntament, es repartiran en funció de la quantitat de treballadors i oscil·laran entre els 1.400€ i 3.000€. Podran acollir-s’hi aquelles empreses que tenguin residència fiscal o portin a terme la seva activitat dins Pollença i que el seu import net anual de 2020 hagi tengut una disminució en la facturació igual o superior al 50% en relació al 2019. Es podrà presentar la documentació a través del registre digital o de forma presencial a les oficines de l’Ajuntament, en els deu dies següents a la publicació de la convocatòria al BOIB.

Per altra part, la segona línia està composta per bons de consum que ajudin a reactivar el consum local. Seran 40.000€ per fer una campanya a la qual s’hi podran adherir els establiments del municipi de petit comerç. Consistirà en que aquells que facin una compra mínima de 15€ a qualsevol dels establiments que formen part de la campanya, després podran presentar el tiquet a l’Ajuntament i rebran un cupó per valor de 40€ per gastar a qualsevol d’aquests comerços. D’aquesta manera, hi haurà un total de 1.000 cupons repartits de forma que cada empresa adherida en disposi de la mateixa quantitat. Podrà sol·licitar-los qualsevol persona resident major de 16 anys.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button