Alternativa per PollençaJunts AvançamMunicipiPolíticaUnides Podem

L’oposició opina sobre els primers dies amb restriccions per accedir a Formentor

Junts Avançam, Podem Pollença i Alternativa parlen sobre l'inici d'aquesta nova llei

Tal com anàvem avançant a Som Pollença, aquests dies han estat els primers on el tràfic per a accedir a la Península de Formentor s’ha restringit, impedint-hi així el pas des del Port de Pollença, a excepció dels vehicles autoritzats. La primera jornada fa dos dies, es va catalogar com “caòtica”, ja que durant les primeres hores del dia, no hi havia cap indicació, més enllà d’un simple cartell que remarcava la prohibició de pas. Aquest fet provocà que molts vehicles que no sabien d’aquesta nova restricció pugessin a Formentor sense saber que hi havia una càmera de videovigilància que enregistrava totes les matrícules que incomplien les noves mesures.

Davant aquesta situació, els usuaris de la carretera s’han queixat per xarxes socials i també ho han fet els partits locals de l’oposició. Per una banda, des de Junts Avançam han criticat la gestió d’aquestes restriccions. Al·legant que el primer dia “ja s’ha posat de manifest la mala planificació i les contradiccions de la proposta”. Segueixen amb què una “idea excel·lent i necessària, iniciada el 2018, s’està tudant, fruit de la deixadesa municipal, mala planificació tant del Consell com de la Direcció General de Trànsit”.

“Unes mesures teòricament adreçades a què no es massifiqui l’espai, i donar seguretat a la carretera i als qui hi circulen, s’han convertit en un error absolut, fruit de la  deixadesa municipal (no ha vetlat pels interessos generals), la mala planificació (amb una simple consumició ja es pot passar) i amb una manca d’una mínima informació per a poder accedir a Formentor en condicions”. Per aquest motiu, Junts Avançam proposa “canvis en l’ordenació de les restriccions, un pla d’informació a fi d’assegurar el bon funcionament d’unes mesures necessàries”. 

Des de Podem Pollença han manifestat que volien esperar uns dies per emetre una valoració. Ens expliquen que són unes “mesures molt necessàries per evitar col·lapses que s’han anat formant els darrers anys en aquest espai, que sembla que ningú se’n recorda d’aquests.

Quant a la gestió, opinen que “aquests grans canvis poden comportar petits errors i descoordinació, que després s’aniran ajustant”. I segueixen que tenen “constància que entre ahir i avui ja ha anat millor, és cert que està suposant un canvi, però quan les persones s’acostumin a la nova manera d’accedir a Formentor i la informació vagi arribant serà una mesura que segurament es valorara molt més positivament que el que ara s’està valorant d’acord amb un sol primer dia, que certament ens sembla una mica injust”.

“Creim que és prest per fer una valoració exhaustiva d’aquesta mesura, han de passar unes setmanes per poder-ho valorar; d’inici pensam que era necessari limitar l’accés per la saturació de tràfic que hi havia i a partir d’ara suposarà un canvi d’hàbits per tothom”. “Entenem que l’opció més adequada i senzilla és agafar el bus, tenir targeta intermodal i el preu és més reduït que si un ha d’agafar el seu cotxe i pagar la benzina”.

Finalment, des d’Alternativa per Pollença estaven d’acord en el fet que el tall de la circulació fos al Moll, sempre que “fos per tothom”. Però, com ús contàvem fa uns dies, consumir a la Platja de Formentor podria justificar l’accés a la península i, davant això, Alternativa ha manifestat el seu total desacord. “Si hi ha d’haver excepcions a la lliure circulació, que n’hi hagi, però pels residents al municipi, no pels consumidors”.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X