MunicipiSalut

Temps d’espàrrecs: receptes fàcils

Ofereix molts beneficis per a la salut, a més d'una infinitat de possibilitats gastronòmiques

Ha arribat l’hora de gaudir de l’espàrrec silvestre, una varietat de l’hortalissa que, respecte als espàrrecs blancs, és més nutritiva, de gust i aroma més intens i textura més carnosa. L’espàrrec silvestre és aquell que creix a l’aire lliure i amb llum natural sense haver estat sembrat.

La temporada natural de l’espàrrec verd comença al març, més concretament amb l’arribada de la primavera. Per tant, ara ens trobem en l’època on de millor qualitat, més frescos i naturals els podem obtenir; i això repercuteix notablement en el gust del producte.

L’espàrrec ofereix molts beneficis gràcies a les seves propietats nutritives. D’una banda, el seu alt contingut en aigua, que supera el 90%, li dóna un efecte diürètic, el que el converteix en un producte per al tractament de la retenció de líquids. D’altra banda, compta amb propietats potenciadores del sistema immunitari i antioxidants, per la qual cosa és un producte ideal per netejar la sang.

A més, és un aliment òptim per consumir en dietes per perdre pes, ja que l’espàrrec verd aporta poques calories i més proporciona sensació de sacietat. Al costat d’això, el seu alt contingut en fibra el converteix en un aliment ideal per millorar la digestió i per al tractament de l’estrenyiment.

Versatilitat gastronòmica

Els espàrrecs verds són molt versàtils a la cuina. Aquest producte accepta diverses tècniques culinàries i formes de ser cuinat, encara que el més habitual és trobar-ho com a guarnició i d’acompanyament en plats de carn o peix.

També és un aliment que combina a la perfecció amb la pasta i arrossos, per la qual cosa és habitual que aquests plats incloguin espàrrecs.

L’opció més senzilla és una de les més bones: la truita d’espàrrecs. Per això, avui us duim la recepta:

INGREDIENTS (per quatre persones)

  • 4 ous
  • 175g d’espàrrecs silvestres
  • 100g d’alls tendres
  • Sal
  • Pebre Bo
  • Oli d’oliva verge extra

ELABORACIÓ

Neteja i renta els espàrrecs llevant la part dura del tronc. Podeu fer servir aquestes parts dures per fer una crema d’espàrrecs o puré de verdures en un altre moment. Neteja també els alls tendres.

Cuinar els espàrrecs trossejats fins que estiguin tendres a la pella. Afegeix els alls tendres a rodanxes, salpebra, i salta el conjunt fins que els alls tendres prenguin color.

Retira a un bol amb els ous batuts i neteja la pella si hi ha excés d’oli.

Deixa encalentir oli dins la pella i aboca la mescla. Quan estigui calent tira la barreja per truita, i deixa que es qualli a foc mitjà. Quan vegis que les vores estiguin fetes i el centre comença a quallar, dóna-li la volta a la truita i acaba de fer.

Pots deixar la truita més o menys quallada, segons el teu gust. Serveix calent amb una amanida i un bon pa. Si et sobra, pots prendre-la l’endemà, queda molt sucosa.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X