EconomiaMunicipiPollença
Destacat

Els distribuïdors de la península poden acabar amb “porcelleta mallorquina”

Martí Solivelles, president de la cooperativa de pagesos de Pollença mostra una preocupació per la possible desaparició de la porcella i el me mallorquins.

Segons el president, no es pot assumir els preus baixos de les grans distribuïdores peninsulars. Les empreses locals han patit un encariment de la producció i manteniment de més d’un 30% més respecte a l’any passat.

La insularitat fa que les despeses siguin majors, un 10% més que els productors de la península, amb la diferència que els locals només distribueixen a Balears.

Els preus baixos del mercat no cobreixen les despeses de producció mallorquina, i com diu en Martí Solivelles: “El vinagre fa mal en el vi”, aquesta descompensació posa en perill el sector primari a Balears.

El president de la Cooperativa reclama una solució ràpida a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ja que fa dues legislatures que la cooperativa pagesa de Pollença demana una distinció. Aquesta etiqueta seria una ajuda per a distingir el producte local, ja que l’actualitat no hi ha cap control els escorxadors.

Per a Martí Solivelles, una bona definició de producte qualitat serà un gran reclam turístic i gastronòmic que millorarà la precarietat dels pagesos i l’economia de Balears.

En l’actualitat els pagesos només tenen dos ingressos: Nadal i Pasqua. Amb aquesta nova iniciativa podrien subsistir tot l’any, fiançant els seus consumidors. Un llivell que podria fer perdurar la  “porecelleta mallorquina”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button