CulturaMunicipiPollença

Dimecres de cendra: avui s’hauria retirat U Pi de Sant Antoni

La Plaça Vella s'hauria omplit de bon matí per dir adéu al Pi 2021

Aquest dimecres és l’anomenat ‘de cendra’. És el primer dia de la Quaresma en el calendari catòlic, protestant, i anglicà. Esdevé 46 dies abans de Pasqua; es considera que la Quaresma té 40 dies de durada (no es compten els diumenges). Per tant, dura 7 setmanes.

La denominació prové del segle X, quan fou instituïda la cerimònia de la benedicció i imposició de la cendra com a signe penitencial.

Segons la tradició, la cendra s’ha d’obtenir a partir de la cremació dels llorers i palmons beneïts el diumenge de Rams de l’any anterior, i ha de ser imposada al cap dels fidels en forma de creu (en alguns llocs, a les mans per no embrutar-los).

Com marca la tradició, el dimecres de cendra es retira el pi de Sant Antoni. El qual esdevé un mes sencer a la plaça Vella des de la festa de gener. Enguany, la pandèmia ens ha llevat la possibilitat de viure Sant Antoni com més ens agrada. Però, per això podeu tornar a recordar la festa. O reviure l’entrevista de la darrera persona que coronà el Pi.

Aquest dimecres, la plaça s’hauria omplit de gent per assistir a la tallada i retirada del Pi.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X