MunicipiPolítica

Una primera reunió entre el President del Consell de Mallorca i el batle de Pollença

Tingué lloc ahir, dia 9 d'octubre, a les 12.00 hores

Com ja s’havia avançat, ahir es dugué a terme una primera presa de contacte entre el President del Consell Insular de Mallorca, Llorenç Galmés, i el propi Martí March com a batle de Pollença.

El manteniment de les relacions institucionals entre ambdós governs esdevindràn vitals en el futur per a una col·laboració per poder sol·lucionar temes que afecten de ple al municipi i que requereixen l’acció de les dues instàncies.

En aquest sentit, entre les qüestions que es tractaren a la reunió destacaren les relatives a urbanisme, subvencions per al sanejament del clavegueram del Port de Pollença o a la integració de la residència al Consell de Mallorca.

Els temes tractats, punt per punt

En concret, les temàtiques abordades per el batlde de Pollença en aquesta visita foren les següents:

  • La construcció prevista de noves rotondes al municipi per augmentar l’agilitat i seguretat del trànsit: Una a l’entrada de Pollença, una altre a l’entrada del polígon i una tercera a l’entrada de la Cala Sant Vicenç
  • La integració dins l’IMAS de la residència de persones majors
  • Qüestions relatives al Puig de Pollença: Llicència d’obres, situació de la Torre, la inclusió del Puig a la ruta de la pedra en sec i temes relacionats amb la Fundació Puig. Una situació que fa temps que manté en conflicte a Ajuntament i Consell
  • La possibilitat d’obrir la Fortalesa a visites mitjançant conveni amb la propietat
  • La situació dels aparcaments municipals: estudiar la seva legalització
  • Obtenir informació sobre modificacions del planejament territorial i normes urbanístiques
  • Subvencions per a la millora del clavegueram dins la convocatòria d’obres i serveis
  • Millores de les carreteres i camins que depenen del Consell de Mallorca
  • Col.laboració del Consell de Mallorca amb els Ajuntaments en relació amb el desenvolupament de la Llei de Benestar Animal
  • Convenis de col·laboració per a la reconstrucció d’espais culturals per a música, cinema, teatre, conferències, etc., al cinema Capitol
  • Incrementar les subvencions al Festival de música de Pollença
  • La col·laboració en relació a la política d’Esports
  • La millora de l’accés a Formentor en coordinació amb la Direcció General de Trànsit i el Govern de les Illes Balears

La reunió procedí amb el tarannà d’una reunió cordial i no s’arribà a cap acord concret ni s’acabà de concretar cap sol·lució concreta per a aquestes problemàtiques. No obstant, Martí March ha valorat la reunió amb sensacions positives i de col·laboració.

En aquest sentit, la propera passa serà la de concertar una reunió amb Fernando Rubio, Conseller de Mobilitat, per avançar en el relatiu a aquestes temàtiques relacionades amb la construcció de rotondes i gestió de camins.

Per altre banda, un dels temes que es veu com a primordial és també el de la integració de la residència a la gestió per part del Consell. Això suposaria un estalvi a l’Ajuntament de Pollença d’unes quantitats que rondarien els 700.000 i els 800.000 euros. Pel que a això respecta, el senyor Galmés apuntà que seria quelcom que s’estudiaria, però que no tendria una solució promta ni fàcil en aquesta primera legislatura. Amb la qual cosa, es preveu una qüestió que trigarà en resoldre’s.

La reunió tingué una duració de més d’una hora en la qual Martí March i Llorenç Galmés, que ja es coneixien, aproparen postures de manera institucional i la valoració per part del batle del municipi és positiva tot i no haver arribat a concrecions.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button