PolíticaTots per Pollença

La proposta urbanística presentada per TOTS per Pollença – El pi

La convocatòria ha tingut lloc a la Plaça Major a les 12.00h

Aquest migdia ha tingut lloc a la Plaça Major de Pollença la trobada entre membres del partit regionalista ‘El Pi’ i el seu representant al municipi i cap del partit TOTS per Pollença amb qui es troba aquí en coalició, Tomeu Cifre Ochogavía.

La temàtica que pretén abordar la moció és fer una passa endavant en els problemes d’habitatge que es pateix a les Illes per la banda de les edificacions que es construïren anys enllà amb una normativa urbanística diferent. Es tracta d’edificacions que a dia d’avui es troben fora d’ordenació degut que la seva construcció fou anterior a la redacció de l’ordenació actual.

Algunes d’aquestes construccions que presenten elements que avui en dia poden considerar-se il·legals o fora d’ordenació fan que les edificacions no puguin esser reformades. Amb el consegüent fet que, diuen des de la formació, pugui provocar aquesta situació contexts tan ilògics com que una finca en la qual els hi apareix, per exemple, una gotera, no pugui esser reformada i arreglada degut a que es troba fora d’ordenació.

En aquest sentit, el partit creu que arreglar aquesta situació podria ajudar a reduïr els problemes d’habitatge que la nostra societat actual presenta.

A continuació, trobareu la nota de premsa presentada per ‘El Pi – Proposta per les Illes’ i les paraules de Tomeu Cifre Ochogavía:

El Pi vol legalitzar els edificis fora d’ordenació que hagi prescrit

La formació presentarà mocions a tots els ajuntaments on té representació per forçar al govern que faci aquest canvi legislatiu.

10 d’octubre de 2023. El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS proposa legalitzar tots els edificis que hi ha fora d’ordenació sempre que hagi prescrit l’acció de restauració de la legalitat urbanística. Aquesta és una moció que els comitès de la formació regionalista presentaran als ajuntaments on tenen representació.

El Pi ha volgut presentar aquesta proposta a Pollença amb Antoni Salas, portaveu al Consell de Mallorca, i Tomeu Cifre, portaveu de la coalició Tots per Pollença-El Pi, al capdavant. Però també hi ha hagut altres regidors de la comarca que els hi han donat suport, com el batle de Muro Miquel Porquer, l’exbatle d’Alcúdia Domingo Bonnín, i altres regidors de la zona.

Salas insisteix: “Ens agradi o no, en aquests moments tenim una crisi residencial; també tenim un problema persistent durant les darreres dècades que són totes aquelles obres en rústic o en urbà no ajustades a la normativa i existeixen milers d’immobles que ara mateix es troben fora d’ordenació. Des d’El Pi-Proposta per les Illes demanam que es pugui donar una solució en aquests immobles i que totes aquelles obres que hagin prescrit puguin ser legalitzades que obri el Govern de les Illes Balears”, ha explicat Salas. “El decret d’habitatge del Govern ha fet passes, però no són suficients”, insisteix. “No és lògic parlar d’una emergència habitacional i que cases que ja estan construïdes fora d’ordenació caiguin a troços”.

Per la seva part, Cifre ha explicat que “Pollença és un cas molt clar de problemàtica que tenim avui dia amb aquests tipus d’habitatge, sobretot en sòl rústic. El decret queda coix perquè, tot i deixar treure llicències dins urbà, no es podran executar obres, i no planteja res en rústic”, recorda Cifre. “Hi ha moltes edificacions fora d’ordenació que ja han prescrit i aquestes hauran de poder mantenir. Són passes que han d’anar a més”, insisteix.

Per altra banda, també proposen impulsar un canvi normatiu perquè els habitatges dedicats legalment a realitzar oferta turística puguin executar obres de modernització i reforma a fi de millorar en qualitat i sostenibilitat.

Nota de Premsa del Pi – Proposta per les Illes
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button