Eu MollMunicipi

Una aturada de taxi que s’ha fet esperar

S'ha trigat més de mig any en estar enllestida

Les obres de la nova aturada de taxi, pressupostades per l’anterior legislatura, començaren el 12 d’abril i es preveien enllestides pel mes de maig. No obstant, no fou així i al mes de juny s’aturaren les obres per les peticions veïnals degut a les molèsties que ocasionaven al turisme i als veïnats. Ara, aquest és l’estat que finalment llueix després de 7 mesos:

Gairebé enllestida però encara no activa, la nova aturada de taxis no ha estat, ni molt manco, exempta de polèmiques.

Les queixes de veïns, taxistes, turistes i propietaris de lloguers turístics

En primer lloc, els taxistes es queixaren de no haver sigut escoltats en quant a la ubicació on anava a situar-se la instal·lació. I, a banda d’això, es queixen ara que, en situar-se l’aturada en un cap de cantó els vehicles que han d’entrar per estacional al carrer que baixa cap a la Plaça Miquel Capllonch ho hauràn de fer maniobrant i marxa enrrere, la qual cosa és incòmode i els complica el servei.

D’altre banda, els veïns de la zona han portat tots aquests mesos referint el seu mal estar degut a certes desavinençes en relació a l’aturada i a la seva perllongada construcció. Un dels motius, la reducció de plaçes d’aparcament que han representat les obres alhora que s’ha prohibit estacionar on s’ha situat temporalment aquest estiu l’aturada de taxistes. I un altre, relacionat amb la convivència amb els propis xofers i els clients. Per motius obvis, tant els clients com els xòfers que esperaven a la vorera de a nova aturada provisional causaven renous, en ocasions a altes hores de la matinada si és que era a aquesta hora el servei. Per aquest motiu, els veïnats es veien abocats a suportar renous a totes hores del dia.

D’altre banda, el fet de no haver preparat basures als voltants de l’aturada ni llocs per seure ha fet que en moltes ocasions s’acumulassin papers o llaunes i que la gent es seiés a les entrades de les cases dels veïnats o es recolzés a les parets embrutant-les amb les soles de les seves sabates.

En la mateixa línia, el renou de les obres ha sigut un maldecap per a molts veïns; tant residents locals com turistes allotjats a apartaments turístics. Per exemple, en el cas dels apartamets Bressol, les queixes dels hostes han sigut constants tant per renous com per veure’s amb les obres impedint-los el pas:

Es mantindrà la nova aturada en bon estat?

I ara, les preocupacions dels veïnats i els taxistes miren de cara al futur.

D’una banda, un troç de vorera ha quedat d’un altre color i d’un material diferent i la intenció de l’ajuntament és uniformar-lo. Els propietaris, però, es demanen si no es pot esperar a dur a terme aquesta acció degut a tots els mesos de molèsties que s’han ocasionat als clients turistes, ara que sols queda un mes i busques de temporada turística. I, per altre costat, es demanen si no hi ha qüestions o paviments en més mal estat que arreglar al poble.

En altres qüestions, les preocupacions de taxistes i veïns refereixen a la neteja, els renous i al bon servei; que es col·loquin papereres i seïents i restarà per veure com es mantindrà el bany públic que s’ha instal·lat. Romandrà obert tot el dia? serà d’ús comú per a taxistes, clients i ciutadans o es farà un ús exclusiu per a taxistes i clients? Gaudirà d’una bona neteja?

Com a aprenentatge que hi queda de la construcció d’aquesta nova aturada de taxis val a dir que la planificació i el consens entre consistori, veïnats i els màxims afectats per a qui han de donar el servei (els taxistes) han de ser tres vèrtexs a coordinar en la construcció d’indrets similars en el futur.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button