EducacióMunicipi

Orgull de joves, orgull de poble

Pere Ballester guanya les Olimpíades d'història de la UIB i els alumnes de 1er de Batxiller ens exposen a la ràdio els resultats dels seus estudis

Un poble que pot estar orgullós dels seus joves és un poble que pot estar orgullós de sí mateix; de que l’educació de les noves generacions, la gran responsabilitat de la societat, va ben encaminada.

Així, en podem veure dos símptomes: en primer lloc, volíem destacar en Pere Ballester Gost, alumne de 2n de Batxillerat de l’IES Guillem Cifre de Colonya que, havent-se presentat a les Olimpíades d’història de Balears organitzades per la UIB, n’ha sortit guanyador!

En segon lloc, s’ha de donar també l’enhorabona als alumnes de 1er de Batxiller del mateix IES Guillem Cifre de Colonya que van acudir ahir a Ràdio Pollença per explicar el projecte que han duit a terme; l’anàlisi de l’estat de les aigües de la badia de Pollença. Analitzant claredat, temperatura, microplàstics, fisico químics, bioindicadors, etc. ens han pogut oferir els seus resultats. I, malauradament i com era de preveure, les aigües del Moll no es troben en el millor estat per poder nadar-hi. S’ha observat un augment progressiu de la temperatura. Al Port, la Gola i a la desembocadura del torrent, les aigües es troben en més mal estat degut a la contaminació de vaixells del port o l’emissió per part de la població d’aigües residuals tant des de vaixells com al torrent.

Per altre banda, trobaren bons paràmetres en quant a l’existència de plàcton a la badia i a la claredat de l’aigua, la qual indica que hi trobam prou activitat fotosintètica; en general, hi ha vida i no sols excés de matèria morta a la badia, i això és una bona notícia.

En definitiva la conclusió és que l’estat de les aigües ténen molt de marge de millora. I la millor notícia en quant a això és gaudir d’unes noves generacions actives i conscienciades com aquests alumnes i els de Mont-i-Sion, que ja ens vam trobar fa unes setmanes fent feines d’explicació de motius i recolecció de firmes per millorar Pollença.

Per acabar amb aquesta notícia no podem fer més que engrescar als nostres adolescents i joves a que segueixin en aquest camí. És un orgull per al Poble i per la societat en general veure que les noves generacions gaudeixen d’una claredat explicativa magnífica, gran capacitat crítica i de reflexió i fan gala dels seus coneixements. Esperem que les seves ganes de millorar el futur puguin materialitzar-se quan abans; el món ho necessita.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button