Cultura

Celebrada la 90 edició de la Diada de Cala Murta

La celebració de la 90 edició de les diades de Cala Murta, celebració religiosa que organitza cada any la Fundació Rotger Villalonga i que ret homenatge a Costa i Llobera, ha tingut enguany un matís diferent.

La direcció de la Fundació Rortger Villalonga encapçalada pel nou president Pere Antoni  Borràs Rotger ha volgut donar un caire més participatiu i més ample a la celebració d’aquesta diada repartint els actes durant tota la setmana passada, tant a la seu de la fundació al poble de Pollença com a la finca de Cala Murta.

Els actes s’inauguraren amb el concert dels alumnes de Mont-i-Sion. Aquest concert, de nom ‘Cantam a Costa’, entonava els poemes de l’il•lustre autor pollencí. A més, hi tingué lloc una interpretació a piano de Pere Esteva. Un jove talent que demostrà el seu virtuosisme.

Els actes seguiren els dies veniders, amb la conferència el divendres de Miquel Vives Madrigal de títol De l’Utrimque Roditur al Siau qui Sou. On es parla de la defensa de Costa de motius identitaris com la llengua catalana.

El dissabte s’efectuà una excursió a “n’eu Fumat”, lloc idílic i d’inspiració de Costa i Llobera. També, el mateix dia, es dugué a terme la tradicional missa homenatge a la Parròquia de Pollença.

Com a cloenda, el diumenge es realitzà la tradicional diada a Cala Murta amb la recitació dels poemes de l’autor pollencí davant un nombrós a més de lectures poètiques de varis rapsodes; Nuredduna a càrrec de Rafel Cavaller, Damunt l’altura per Maria Antònia Perelló, Entrada d’hivern per Margalida Cerdà, A un claper per Antònia Plomer, Amistat per Margalida Tous, acabant de forma apoteòsica amb Lo pi de Formentor recitat per Miquel Montserrat.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button