CulturaMunicipiPollença

El Museu de Pollença celebra el centenari de Gust Graas amb l’exposició “POESIA”

L'exposició estarà oberta al públic del 4 de febrer fins a l'1 d'abril

En commemoració al centenari del seu naixement, el Museu de Pollença i l’Ajuntament organitzen l’exposició “POESIA” de l’artista Gust Graas. La inauguració d’aquesta exhibició tindrà lloc diumenge que ve 4 de febrer a les 12.30 h a l’Església del Convent de Sant Domingo. La comissària de l’exposició serà Oliver Spiecker i Kit Graas, la filla de l’artista.

Encara que nascut a Luxemburg, Graas va mantenir una estreta relació amb Pollença. Va participar en nombroses activitats del Museu de Pollença, com les seves tertúlies, i gaudia d’una gran audiència en la localitat. L’obra pictòrica de Gust Graas, malgrat les seves petites referències figuratives, constitueix un conjunt abstracte amb elements vegetals o arquitectònics que es manifesten de manera críptica. La seva densitat interior com a artista i persona provoca una fusió entre el pensament artístic i l’esperit interior, que es reflecteix intensament en la seva obra. En la solitud del seu estudi, i sovint a hores inusuals, deixava que la mà fluís sense la intervenció conscient del cervell.

Graas tenia una actitud orientalista o d’escriptura automàtica. Per a ell, el color també tenia un significat espiritual, emocional i amb una gran càrrega de fascinació. Aquesta mirada que Graas tenia enfront de la seva pròpia obra conferia un valor misteriós i màgic a la seva poesia visual, que transmetent a l’observador un pòsit de màgia, misteri i espiritualitat.

Tots aquests apunts demostren que dins de Gust Graas convivien dues persones, ja que era advocat i alt executiu d’empreses aèries i de mitjans de comunicació televisius; però també artista.

L’exposició estarà oberta al públic de dilluns a diumenge, de 10.30 a 13.30 h i de 17.00 a 20.00 h fins a l’1 d’abril.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button