Municipi

Més de 4.200 persones inicien les proves per als certificats oficials de Llengua Catalana a Balears

El passat dissabte iniciaren les proves oficials organitzades per l'Institut d'Estudis Baleàrics de tots els nivells de català

Aquest dissabte, 13 de gener, va marcar l’inici de les proves de la convocatòria de gener per a obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana a les Illes Balears. Un total de 4.235 persones s’han inscrit per a participar en aquesta convocatòria, que abasta els nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA). La distribució geogràfica dels participants reflecteix una participació considerable amb 3.282 persones a Mallorca, 484 a Eivissa, 375 a Menorca i 94 a Formentera.

La jornada inaugural de proves es va centrar en l’avaluació escrita del nivell C2, comptant amb la participació de 420 persones. Els centres designats per a la realització d’aquestes proves abasten la geografia balear, incloent-hi l’IES Sa Colomina a Eivissa, l’IES Marc Ferrer a Formentera, l’IES Berenguer d’Anoia a Inca, l’IES Manacor a Manacor, l’IES Joan Ramis i Ramis a Maó, i l’IES Josep Maria Llompart i l’IES Madina Mayurqa a Palma.

El calendari de proves escrites continuarà dijous que ve, 18 de gener, amb l’avaluació de llenguatge administratiu, i posteriorment els dos últims dissabtes de gener: el 20 de gener, amb els nivells A2 i B2, i el 27 de gener, amb els nivells B1 i C1.

Una característica destacada d’aquesta convocatòria és la inclusió dels nivells C2 i llenguatge administratiu (LA), responent a una creixent demanda per part dels aspirants. Llorenç Perelló, director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, subratlla que “hi havia una gran demanda perquè les dues convocatòries incloguessin tots els nivells dels certificats i, atenent aquesta petició, enguany s’ofereixen en les dues convocatòries, de gener i maig, tots els nivells”. Les proves orals, que seguiran a les escrites, començaran el 23 de gener amb el nivell C2 i conclouran el 6 de febrer amb el nivell C1.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button