CulturaEducacióEu MollMunicipiPollença

Els Xeremiers Orats promouen la música tradicional amb un taller per a les escoles

La colla ha duit a terme l'activitat 'Els nostres instruments: xeremies, flabiols i tamborino', amb alumnes de diferents edats

Aquest matí, els Xeremiers Orats han duit a terme dos tallers musicals amb els alumnes de 1er d’ESO i 6è de primària de totes les escoles de Pollença, amb motiu de les festes de Sant Antoni. Els tallers s’han fet primer al Port de Pollença i després a l’església del Claustre a Pollença.

Els tallers s’articulaven al voltant de la temàtica ‘Els nostres instruments: xeremies, flabiols i tamborino‘, ja que els xeremiers han repassat una mica la història de les colles de xeremiers i han desgranat amb els participants els instruments que la componen: des dels materials amb els quals estan fets, fins a les diferents parts que els conformen. Igualment i per fer-ho més dinàmic i participatiu, els alumnes han contribuït tocant tamborino, “rascas” i canyes, acompanyat als Xeremiers Orats a fer sonar el repertori que sentiran aquests dies.

Enguany, a més, han tengut la sort de poder comptar amb n’Aitor Gorostiza, amic de l’associació i que sona a diferents grups i escoles del País Basc. Qui els ha mostrat alguns dels instruments que tenen al Nord i que guarden moltes similituds amb els típics de l’illa.

Amb tot, ha estat un matí intens, però que s’ha pogut gaudir i sobre el que es destaca per part dels xeremiers l’interès i la bona predisposició que han mostrat tots els alumnes de les diferents edats.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button