CulturaMunicipiNatura

Es prohibeix l’ús de coets i petards a les festes de Sant Antoni, a excepció del de categoria 1 dins el nucli urbà

Aquesta serà una de les normes que s'hauran de respectar durant les activitats que se celebren a les finques de Ternelles i Formentor

Amb l’arribada i celebració de les Festes de Sant Antoni, especialment les activitats del dia 17 de gener que se duen a terme a Ternelles i a Formentor, s’han fet saber les obligacions que les persones propietàries de les finques i l’Ajuntament imposen per tal de conservar ambdós Paratges Naturals de la Serra de Tramuntana.

Per tant, els participants en els diferents actes hauran de respectar, per una banda, que tots els desplaçaments que es facin durant l’activitat hauran de ser sempre per camins clarament definits, mai per dreceres ni camp a través.

Per altra banda, es posaran infraestructures com papereres i torradores a algunes zones lliures de vegetació, i seran únicament aquestes les que es podran fer servir. L’Ajuntament i les autoritats corresponents, de cara al fet que aquesta norma es respecti, “vetllaran per tal que els participants tenguin cura en tot moment de la vegetació existent” i que no s’aboquin residus a terra. Així mateix, queda totalment prohibit deteriorar o eliminar la vegetació natural o “alterar, matar, mutilar, recollir o capturar animals silvestres, els seus ous o les seves cries”.

Finalment, cal remarcar que no es poden emetre renous forts o estridents i està prohibit usar megafonia dins l’espai natural protegit, excepte quan hi hagi risc d’accidents. Aquesta norma afecta també a l’ús de foc o coets, i qualsevol artefacte que pugui suposar risc d’incendi. “Només es permet l’ús dels coets de la categoria 1, dins zona urbana”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button