CulturaMunicipi

Una empresa especialitzada treballarà per eliminar les petjades vandàliques als edificis i monuments patrimonials

"La col·laboració ciutadana i el civisme són claus per erradicar aquestes agresions patrimonials"

Darrerament, Pollença ha estat testimoni d’una sèrie d’actes vandàlics que han deixat petjades de pintura en alguns dels edificis patrimonials. Els grafitis que adornen indiscriminadament façanes històriques i monuments emblemàtics, són cada vegada més freqüents. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament s’ha fet pública la preocupació i la indignació d’aquest fet: “Condemnam fermament els actes vandàlics escomesos en diferents elements que conformen part del nostre patrimoni”.

La imatge que deixen aquestes pintades és la d’un poble degradat i desagradable de l’entorn urbà, tal com s’ha expressat per part de l’Àrea de Cultura a les xarxes. Sent, no obstant això, el nostre municipi un lloc ple d’història del qual enorgullir-se i que cal respectar i preservar. Aquesta és una falta de respecte cap a la identitat i el patrimoni compartit que cal de mesures immediates. Mesures que, malauradament, suposen un alt cost econòmic que s’han d’assumir posteriorment entre tota la ciutadania.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament ha pres mesures immediates per a abordar els grafitis en els edificis patrimonials. Contractant un equip especialitzat que treballarà en l’eliminació de la pintura i garantint la integritat dels monuments afectats.

A més, es remarca també “que la col·laboració ciutadana i el civisme són claus per erradicar aquestes conductes vandàliques i agressions que posen en risc la riquesa patrimonial de Pollença”. Convidant així a la reflexió sobre la importància d’inculcar un sentit de responsabilitat i respecte cap a l’entorn i la comunitat.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button