MunicipiPSIB-PSOE

La Cooperativa Pagesa rep la visita de Catalina Cladera

La finalitat de la visita ha estat parlar qüestions relacionades amb l'agricultura i la pagesia al municipi

Aquest matí, el president de la Cooperativa Pagesa de Pollença, Martí Solivelles, ha rebut la visita de la portaveu del PSIB-PSOE, Catalina Cladera. La reunió ha estat del tot amistosa i amb l’objectiu de presentar algunes propostes que l’associació pretén dur a terme. A més, hi han assistit també el batle del municipi, Martí March; la regidora María José Escribano; el regidor Antoni Cànaves; la consellera Sofia Alonso i el conseller Joan Ferrer.

El principal tema que s’ha tractat ha estat el nou centre que la cooperativa vol construir per tal de millorar el seu servei de comandes. A falta de lloc per poder fer especejament, necessiten habilitar un nou espai adaptat per preparar adequadament els productes que venen. Així mateix, aquest espai estaria obert a tothom que hi volgués realitzar les seves pròpies matances, ja que el propòsit principal és que no es perdi el costum i poder oferir les eines i tot el necessari tant als agricultors com als particulars. Aquesta és una necessitat que han detectat entre les persones que s’hi dediquen al camp. “Consideram oportú actuar, ja que es tracta d’una feina cada dia més difícil de poder executar”, explica Martí Solivelles.

La idea de la cooperativa és oferir-se, a més, com empresa de serveis per ajudar a subsistir als pagesos. És a dir, poder tenir un espai comú i materials conjunts que poguessin compartir-se entre els socis, per tal que aquests no haguessin d’adquirir-ho individualment. La idea ha agradat i interessat gratament al batle, qui considera que la col·laboració és necessària per mantenir la pagesia al municipi de Pollença.

Per poder executar el projecte, la Cooperativa ha de fer una inversió d’un milió d’euros aproximadament, la qual suposa el 40% del total. L’altre 60% s’ha demanat a la Comissió Europea i ha estat concedit, però s’està esperant a l’exoneració des de la Conselleria d’Agricultura. Posteriorment, aquest projecte s’haurà de presentar a l’Ajuntament, qui haurà de donar el vistiplau per poder iniciar-se. Amb tot, resulta un ambiciós projecte que ajudaria a la sostenibilitat de l’ofici.

Finalment, s’ha parlat també de la Llei Serra, sobre la qual dilluns es debatrà a la Mesa Permanent que s’ha convocat per veure com va avançant el tema. Les directrius són de remar conjuntament, ja que els objectius de les organitzacions que hi participen són els mateixos. Respecte d’aquesta, Catalina Cladera ha confirmat que “es vetllaria per no perdre tot allò que s’ha aconseguit fins ara”. I declara que “faltaria dur a terme una campanya de promoció de productes locals per fomentar aquest distintiu agroalimentari que es va plantejar”.

Amb tot i això, es tracta d’uns aspectes importants a tenir en compte per tal de mantenir la cura de les tradicions, els sector gremial d’agricultors i ramaders, i l’entorn natural de l’illa. L’objectiu és evident: que no es perdi aquest patrimoni de cara a les generacions futures. Ja que, com bé ha expressat Antoni Cànaves: “A Pollença hi ha de fet molts joves que volen mantenir la pagesia i la ramaderia com a forma de vida”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button