EntrevistesMunicipiPollençaServeis

Ecoenergia, l’empresa pollencina especialitzada en energia fotovoltaica

Fins al dia 31 de desembre, Ecoenergia té actiu un sorteig amb material per dur a terme una instal·lació fotovoltaica

Aprofitant el sorteig tan interessant que Ecoenergia ha llençat per aquestes festes, hem aclarit algunes qüestions sobre el funcionament de l’empresa, els serveis que ofereixen i els projectes que tenen. Ja que Ecoenergia és una empresa especialitzada en una de les energies renovables més destacades avui en dia, l’energia fotovoltaica, duent a terme la instal·lació dels sistemes fotovoltaics, elèctrics i eòlics, així com el seu manteniment.

Abans d’aprofundit en el tema, mencionar que el sorteig de Nadal estarà actiu fins al 31 de desembre i es pot participar mitjançant Instagram. El premi inclou 8 plaques LONGI de 405W full black amb 3,24kWp i un Inversor SolarEdge de 5kW (per possible ampliació). És a dir, el material necessari per a una instal·lació fotovoltaica. Podeu participar fent clic aquí.

La vostra empresa, podem dir, es dedica a analitzar el consum i la despesa d’una instal·lacióen concret i cercar de quina manera, amb la col·locació dels vostres aparells de plaques solars, poden augmentar l’estalvi d’aquesta instal·lació. Tornant així el consum més barat i reduint lesemissions. M’equivoc?

El nostre objectiu principal és adaptar-nos a les necessitats del client. La gran majoria de vegades no és una cosa trivial, ens hem de basar en les demandes energètiques de cadaclient, la solució tècnica que vol (si només vol plaques solars, si vol plaques solars i bateries,sistema de backup…), les possibles ubicacions dels panells solars amb els diferents tipus d’estructura i col·locació, els permisos que ens donen els ajuntaments, etc.

Quins avantatges creus que oferiu per damunt d’altres empreses?

Una instal·lació de plaques solars a simple vista poden semblar totes iguals, però el que jodestacaria és l’atenció al detall. Cada client té unes necessitats energètiques diferents, per tant, dimensionem cada pressupost per tal que s’adapti a cada persona, sempre pensant amb si unfutur volen ampliar, ja sigui posant bateries, punt de recàrrega de cotxe elèctric, posar mésplaques, entre d’altres.

A part de tot això, a diferència d’altres empreses on has de telefonar a una centraleta en cas d’avaria ens poden telefonar directament.

Efectivament, som una empresa Pollencina, amb personal qualificati format específicament.

El tamany de les vostres instal·lacions de plaques ha de tenir unes mesures mínimes perquè amb el seu efecte pugui veure’s una certa eficiència, no?

Realment no, per exemple: amb 2 panells de 500 Wp i micro inversors ja aconseguim llevar el quesón consums fantasma, que són tots aquells que tenim quan nosaltres no som a casa.

Si fa temps que t’ho dediques, com ha evolucionat en els darrers anys el sector fotovoltaic? Creus que han millorat molt els recursos? Per exemple, ara els panells asseguren una més llarga
duració…

Durant aquests darrers anys sí que hem tingut una gran evolució a escala de panells fotovoltaics.
Hem passat de panells Policristal·lins a monocristal·lins, monocristal·lins PERC a finalment
panells de tipus N, tot això en qüestió de 5 anys. Pel que fa a les bateries també hi ha hagut una gran evolució tant en capacitat, cicles de càrrega i dimensions, també gràcies a l’ajuda del desenvolupament del cotxe elèctric.

També podeu fer instal·lacions d’aquest tipus de punts de recàrrega de vehicles a cases
particulars? Quins serveis oferiu: Instal·lació de plaques, de punts de recàrrega, de
manteniment de xarxes públiques (imagin que això dirigit a la contractació amb ajuntaments)
i el manteniment en general de tots aquests serveis. Alguna cosa més?

Sí, feim tot tipus d’instal·lacions de baixa tensió:

  • Punts de recàrrega: legalització amb indústria, tramitació de subvenció plan MOVES i instal·lació.
  • Instal·lacions fotovoltaiques que ja n’hem parlat anteriorment.
  • Instal·lacions elèctriques per a cases particulars i industrials, inclòs tota la paperassa.
  • Licitacions públiques: per exemple ara mateix estem realitzant un canvi de bateries al refugi de Tossals Verds, hem instal·lat punts de recàrrega de cotxe elèctric així com una instal·laciófotovoltaica de 40 kW per l’Ajuntament de Maria de la Salut
  • Les plaques solars no tenen manteniment, és recomanable una neteja dels panells anual, ja que s’acumula molta pols o brutor.

Per últim, presentar-vos a l’equip: D’esquerra a dreta, Miquel Àngel Cànaves, José Deltoro i Pere Jordà.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button