CulturaMunicipiPollença

Una nova edició de VerÇos omple de poesia els carrers del casc antic

"Dicta'm estrelles, jo escriuré la nit", que diria el poeta Guillem d'Efak

Ahir horabaixa es va viure una nova edició de la iniciativa VerÇos. Aquesta és ni més ni manco la cinquena vetllada que omple els carrers de Pollença de poesia, il·luminant la nit amb paraules i deixant florir flors a cada racó de l’esdeveniment.

L’inici de la trobada va ser a la llibreria L’Ull Viu, on Tomeu “Fus” va encetar el recital; en nom, també, de la seva companya Eva Cerdà. Ho va fer amb un poema de l’àrab Mahmud Darwish (1941-2008). A continuació, l’antiga professora de l’IES Guillem Cifre de Colonya, Toto Camps, va llegir una barreja de poesia i matemàtiques que va escriure sobre l’obra “Patrimoni i cultura matemàtica a les Illes Balears” de Josep Lluís Pol i Llompart. Seguidament, Marina Cabanellas, Marta Daniel, Isolda Garcia i Marina Cerdà, alumnes del mateix institut han continuat amb poemes d’autors i autores de renom.

Les alumnes de l’IES Guillem Cifre de Colonya, Paula Cordero i Yazmín Ramírez, i la professora de Llengua i Literatura Espanyola, Patricia Marín, han recitat a l’Escola de Música. Acompanyades de Esther Clamor Nogaledo, Joan Cortès Cerdà i Arnau Martorell, alumnes de guitarra que posaven major ritme encara al moment. A més, la poeta menorquina Llucia Palliser va assistir-hi per llegir alguns versos propis relacionats amb la música.

Els poetes pollencins Mateu Coll, Sebastià Perelló i Antoni Xumet van ser els poetes protagonistes al Club Pollença; on llegiren poemes propis i aliens. A Can Bum, Immaculada Sureda i Andreu Matamalas continuaren fent màgia i deixant que les lletres es fiquessin al cos dels espectadors per no sortir-ne ja mai. Ja que aquest és el vertader objectiu de la poesia: quedar-s’hi.

Finalment, a la biblioteca de Can Llobera, els poetes Joan Tomàs Martínez i Miquel Àngel Mas, juntament amb la soprano Maria del Mar Vives, donaren clausura a la vetllada artística.

El vers que ha donat consistència a la vesprada ha estat extret d’un poema de Guillem d’Efak: “Dicta’m estrelles, jo escriuré la nit”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button