MunicipiSalut

Un informe de la UE confirma els efectes cancerígens del PVC

La toxicitat d'aquest material tan utilitzat també es relaciona amb alteracions hormonals i efectes negatius per al canvi climàtic

L’Agència Europea de Productes Químics (ECHA) ha elaborat un informe sobre la toxicitat del PVC. Un material que es veu molt present a objectes quotidians (joguines, envasos, instrumental mèdic, materials de construcció, canonades d’aigua potable…) i que es confirma que conté additius al seu compost de gran perillositat per a la salut.

Aquests tòxics són, entre d’altres, els ftalats, els quals es relacionen amb alteracions hormonals i efectes cancerígens. L’informe publicat per l’ECHA confirma, a més, els efectes negatius que implica per al medi ambient. Així com alternatives segures per substituir el plàstic.

Davant aquesta nova problemàtica, ja són 67 les organitzacions no governamentals d’arreu d’Europa que han demanat a la Comissió Europea la limitació del material i l’eliminació total de cara al 2030. En concret, sol·liciten que es restringeixi la producció, l’ús i la comercialització a tots els sectors i que es reguli mitjançant el reglament de Registre, Avaluació, Autorització i Restricció de substàncies i mescles químiques (REACH).

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button