MunicipiPollença

PRODIS celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

A més de fer la lectura del manifest, tindran durant el matí d'avui una paradeta de productes manufacturats per decorar el Nadal

El 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb l’objectiu de promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la societat, així com conscienciar sobre la seva situació en tots els aspectes de la vida.

Per aquest motiu, un any més, avui divendres dia 1 de desembre l’associació participarà a l’acte del parlament on es realitza la lectura d’un manifest a favor de la inclusió del col·lectiu. A més, durant tot el matí, de les 10 h a les 13 h aproximadament, tindran una paradeta de productes manufacturats per decorar el Nadal. Aquesta estarà ubicada a la plaça Major.

Per què es celebra aquest dia?

Les persones amb discapacitat acostumen a tenir més dificultats que altres col·lectius en tots els nivells, sobretot en l’accés a l’educació, al mercat laboral, i dificultats econòmiques. Això es deu a la falta de recursos que els facilitin la vida com a accés al transport, o accés a la informació, en cas de discapacitat sensorial. Tot i això, unit a la discriminació social que a vegades existeix en el seu entorn, i la falta de legislació adequada.

La ignorància és la causa de la discriminació que existeix entorn de les persones amb discapacitat, per això és important erradicar les barreres i obstacles a la integració d’aquestes persones. Per tal de que puguin col·laborar activa i productivament en la societat.

Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

La Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovada en 2006 i signada per 180 països remarca que “L’accessibilitat i la inclusió de les persones amb discapacitat són drets fonamentals”. Així doncs, es dema que puguin portar una vida independent i participar de manera activa en el desenvolupament de la societat, sol·licitant als Estats les mesures apropiades per a donar-los ple accés a l’activitat quotidiana i eliminar tots els obstacles a la seva integració.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button