Municipi

L’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Pollença fa pública la seva declaració institucional del 25-N

Els compromisos institucionals calen també d'una mirada oberta per part de la societat

La declaració institucional de l’Ajuntament de Pollença per a l’erradicació de les violències masclistes es fa pública. En aquesta, es fa incís en la necessitat de conscienciar sobre les violacions dels drets humans que suposa la violència i, avui en concret, la violència de gènere.

Les xifres de dones assassinades i les denúncies de maltractament no cessen en l’àmbit de la parella, així com les agressions sexuals, els casos d’assetjament sexual en l’àmbit laboral i altres pràctiques que expressen aquest tipus de violència. A més, les dones sofreixen la càrrega social, la discriminació institucional o econòmica, la qual s’incrementa en casos de dones migrants o d’orientacions homosexuals o identitats de gènere no binàries. Ja que les víctimes de violència de gènere necessiten un acompanyament integral per tal de donar una passa endavant en la seva lluita.

Amb tot això, s’expresen els compromisos següents:

  1. L’Ajuntament de Pollença es compromet a interpel·lar els homes del nostre voltant perquè esdevinguin còmplices en la lluita contra les violències masclistes i a treballar per posar fi a les violències contra les dones i erradicar les actituds masclistes.
  2. L’Ajuntament de Pollença es compromet a combatre els discursos negacionistes de la violència de gènere.
  3. L’Ajuntament de Pollença es compromet a continuar impulsant els plans estratègics municipals d’igualtat participatius, perquè sabem que el compromís amb la igualtat de tota la comunitat és l’antídot de les violències.
  4. L’Ajuntament de Pollença es compromet a treballar en xarxa, col·laborant amb totes les institucions i amb les associacions de dones del nostre poble i crear sinergies per erradicar les violències masclistes.
  5. L’Ajuntament de Pollença ha penjat a la façana d’alguns edificis del Moll i Pollença una banderola o símbol de condemna de violències masclistes, per així visibilitzar el compromís de la institució amb la seva erradicació. Aquesta restarà en les façanes des del dia 16 al 26 de novembre.
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button