MunicipiTecnologia

Es prohibeix temporalment l’accés de patinets elèctrics als serveis de transport públic a partir de l’1 de desembre

La suspensió s'adopta per motius de seguretat davant els riscos que han comportat aquests tipus de vehicles

El Govern dels Illes Balears, a través de la Direcció General de Mobilitat i dels ens públics corresponents dels diferents transports públics, ha acordat una nova mesura de seguretat que entrarà en vigor el dia 1 de desembre de 2023. Durant un període de sis mesos, els patinets elèctrics, bicicletes elèctriques i la resta de vehicles elèctrics de mobilitat personal (VMP) tendran l’accés restringit als serveis de tren, metro i als autobusos interurbans de tota l’illa de Mallorca.

La suspensió s’adopta per motius de seguretat davant els riscos que han comportat aquests tipus d’aparells i els antecedents de casos d’incendi provocats per explosions de les bateries d’aquesta mena de vehicles.

Tal com han acordat la mesura s’adopta de manera temporal des de l’1 de desembre de 2023 fins al dia 1 de juny de 2024. La pròrroga d’aquesta mesura dependrà de les avaluacions realitzades sobre la convivència als transport públics. Aquesta mesura no afecta a l’accés de cadires de rodes i vehicles per a persones amb mobilitat reduïda.

Per altra banda, a partir del 22 de gener de 2024, tots els Vehicles de Mobilitat Personal hauran d’estar certificats per al seu ús. Aquesta mesura  pretén vetllar per la seguretat viària i protegir al conductor o als usuaris afectats en cas d’accidents. Tota la informació sobre el procés la podeu trobar a la web de la DGT.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button