MunicipiPolítica

Ja es poden demanar les ajudes al lloger 2023 del Govern Balear

L'ajuda va adreçada a persones amb escassos recursos econòmics i amb lloguers mensuals de fins a 900 euros en el seu domicili habitual

El termini per presentar les sol·licituds d’ajudes al lloguer d’aquest 2023 romandrà obert des d’avui dia 15 de novembre fins al 15 de desembre. La convocatòria es va publicar just fa un mes a la pàgina oficial del CAIB, quan s’anuncià la dotació econòmica de 8.774.766,38 euros, destintats a la iniciativa. D’aquests, 6.574.766,38 euros provenen de fons estatals a través del Pla Estatal d’Habitatge i 2.200.000 euros de fons propis de la Comunitat Autònoma.

Aquesta ajuda va adreçada a persones amb escassos recursos econòmics i amb lloguers mensuals de fins a 900 euros en el seu domicili habitual. Es cobrirà, per tant, un màxim del 50% de la renda, amb un límit d’ajuda per habitatge de 3.000 euros anuals.

Alguns dels requisits per a optar a les ajudes són: ser titular d’un contracte de lloguer d’un habitatge a les Illes Balears d’una durada mínima d’un any; l’habitatge llogat ha de constituir la residència habitual i permanent de la persona sol·licitant; la renda màxima del lloguer ha de ser igual o inferior als 900 euros mensuals; tenir els titulars del contracte la nacionalitat espanyola o la residència legal; estar al corrent del pagament de les rendes del lloguer en el moment de la sol·licitud; i complir amb els requisits d’ingressos màxims establerts.

Les bases reguladores i tota la informació pertinent, es pot consultar a la pàgina habilitada per a fer el procediment: https://www.caib.es/sites/ajudeslloguer/ca/inici/ Així mateix, es podran demanar cites presencials per tal de facilitar la tramitació a les persones que ho requereixin.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button