CulturaMunicipiPollença

L’artista pollencí Joan Bennàssar i el seu fill presenten en privat el documental “Raons humanes” als estudiants de Belles Arts ADEMA-UIB

"Una ampolla d'oxigen de passió, generositat, responsabilitat i treball en conjunt"

“Raons humanes” és el documental de l’artista pollencí Joan Bennàssar. Aquest fa una petita mostra de la seva manera de sentir l’art i el seu petit gran univers creatiu. La mostra s’ha donat a conèixer avui als estudiants de Belles Arts ADEMA-UIB, però arribarà pròximament al cinema.

“Una ampolla d’oxigen de passió, generositat, responsabilitat i treball en conjunt”.

La pel·lícula mostra com pare i fill han viscut 10 anys treballant, innovant i descobrint nous formats per a poder transmetre les seves idees en aquest documental. El resultat és una breu “entrevista”, en la qual comparteix la seva visió de l’art, del món actual i els diferents moments que han viscut al llarg del rodatge.

Bennàssar és molt crític quant a l’ètica i això és el que es pot veure al llarg del film: “Els artistes ens movem per intuïcions i pressentiments buscant nous camins; jo tinc clar que soc, en part, producte del qual he viscut al llarg de la meva vida: el meu poble, la meva sortida, el meu retorn, el Mediterrani… Estic convençut que l’art pot donar sempre molt més: fa que el món sigui una mica més comprensible, més amable del que és. Jo busco oferir una visió positiva de la vida, encara que avui sembli una contradicció”.

Per als Bennàssar, al món no hi ha barreres i “l’home és el que és capaç de somiar”, sempre que no es perdi en falsos valors que l’allunyin de la veritat i el sentit.

En suma, un dels millors visionats cinematogràfics que probablement es podran veure durant aquest pròxim any.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button