Eu MollMunicipi

Crònica del darrer viatge de l’Associació de Veïns del Port de Pollença

Així han viscut els socis el començament de novembre des del Nord de Portugal i la Galícia inèdita

Llegim a la pàgina principal del Facebook de l’associació: ‘Viatge al Nord de Portugal i Galícia inèdita’. Ens interessa, sentim curiositat. Demanam com s’ha viscut aquesta sortida. Resulta que, sense jo saber-ho, els socis de l’Associació de Veïns del Port de Pollença viatgen una o dues vegades a l’any tots plegats. Quina meravella tenir un grup així per conèixer món amb companyia.

A més de les activitats diàries que realitzen, com ara són classes de costura, gimnàstica, Pilates, inclús unes tradicionals matances que duen a terme conjuntament, fan aquestes sortides per tal de coincidir i descobrir nous racons i noves cultures. Em conten que aquesta iniciativa forma ja part d’ells i que funcionen molt bé per fer vincle.

Aquesta vegada, el viatge era una mica alternatiu: la natura i la vida rural eren els protagonistes. Com a base, el nord de Portugal, Chaves. Des d’allà, la idea era desplaçar-se a diferents indrets. El primer dia, visitaren el Balneari de Cabreiroá a Verín i el Castell de Monterrei, una visita que destaquen i recorden amb il·lusió. Sempre agrada veure palaus fortificats com aquest, que destaquen per la seva monumentalitat i la seva història. En aquest cas, es tracta d’un palau de Època Medieval, construït l’any 1482.

El segon dia, anaren d’excursió a Montalegre, visitaren el palau de Vidago i caminaren per Ecovía del Támega. Un dia molt complet i que, probablement, no deixà a ningú decebut. L’endemà, varen visitar l’església mudèjar de Castro d’Avelás i, seguidament, agafaren camí cap a la ciutat de Bragança. Una ciutat plena de màgia, història i misteri. Després de dinar, s’havia d’aprofitar per veure l’immesurable Parc Natural de Monteshino.

No hi ha dubtes de què, per ara, s’estava vivint un viatge inoblidable. Ple de punts indispensables per al seu objectiu de gaudir de l’espai natural com de la tranquilitat campestre. No obstant això, la climatologia va fer canviar els seus plans. A causa de la pluja, el quart dia no es va poder visitar la Llaguna dels Peixos i Ribadelago. Sembla una bona excusa per tornar-hi… Però d’aquest mateix dia, destaquen la visita a La Puebla de Sanabria, un municipi castellà reconegut com a Conjunt Històric Artístic i que conserva perfectament l’emmurallat i el Castell dels comtes de Benavente del segle XV.

Els viatges són agredolços perquè acaben… Per això s’ha d’aprofitar fins al darrer dia. Una visita a la Ciutat Vella d’Ourense abans d’agafar el vol va ser el punt definitiu d’aquesta “passejada entre naturalesa i història amb un ambient d’amistat i germanor”, tal com la mateixa associació ha expressat. Un viatge que, sense dubtes, ha estat molt enriquidor.

“L’hotel Forte de São Francisco també tenia molt a contar, ja que era un aparador que havia estat un convent i un quarter militar”, ha explicat Magdalena March de l’AVPP. Es tracta d’un edifici històric del segle XVII catalogat com a monument nacional. “Per sort, a més, vàrem anar amb un guia que ens explicava totes aquestes curiositats”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button