Eu MollMunicipiNatura

L’Ajuntament organitza un Mercadet veïnal de segona mà amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Una alternativa respectuosa amb el medi ambient per a fomentar l’intercanvi i la reutilització d’objectes

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) és una iniciativa de sensibilització que realitza activitats entorn de l’ús de recursos sostenibles i la gestió de residus. Durant aquesta setmana, que es celebra entre el 18 i el 26 de novembre, es fan diferents accions que apliquen les 3 R: reduir, reutilitzar i reciclar. A més, s’organitzen accions de neteja o «Clean-Up Days» per conscienciar sobre el problema dels residus abocats al medi natural. Les actuacions es poden iniciar per part de persones individuals o entitats públiques i associacions.

L’Ajuntament de Pollença, amb motiu de la EWWR, ha organitzat un mercadet veïnal de segona mà. D’aquesta manera es pretén difondre una ideologia de consum sostenible i d’economia circular. Així mateix, serveix com una iniciativa per fer xarxa i compartir amb la resta de la comunitat.

Iniciatives d’aquest tipus són necessàries avui en dia, ja que segons el Parlament Europeu, al 2020, el consum tèxtil per habitant mitjà de la Unió Europea va causar una petjada de carboni d’uns 270 kg. Per això, és important allargar la vida dels objectes i generar menys residus.

La participació en el mercadet pot ser tan individual com en representació d’una entitat. Es pot fer amb una sol·licitud a través de la seu electrònica de l’Ajuntament o de manera presencial a qualsevol Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) fins al 20 de novembre. Per conèixer totes les condicions, podeu consultar la web de l’Ajuntament o fer clic aquí mateix.

El mercadet es farà diumenge 26 de novembre a la plaça Miquel Capllonch, del Port de Pollença.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button