CulturaMunicipi

Begonya Pozo i Francesc Puigpelat guanyen els Premis de Pollença de Literatura 2023

Enguany destaca una gran participació amb seixanta-set originals de narrativa i cinquanta-quatre de poesia

Un any més, l’Àrea de Normalització Lingüística de l’Ajuntament, convocà el XIV Premi Pollença de Narrativa i el XIII Premi Pollença de Poesia. Begonya Pozo amb “Arrel”, i Francesc Puigpelat, amb l’obra “L’avenc de Joshua”, han estat els guanyadors d’aquesta edició. Una edició que ha resultat complexa quant a l’otorgació dels premis, ja que ha comptat amb una participació excel·lent: seixanta-set originals de narrativa i cinquanta-quatre de poesia. Pel que fa a la dotació econòmica, la del Premi de Narrativa és de 6.500 € i la del de Poesia és de 3.500 €.

Begonya Pozo presentà la seva obra “Arrel”, una poesia autèntica, serena i precisa. L’autora fa una reflexió sobre la maternitat i la seva capacitat creadora de vida humana. La temàtica respon perfectament a una de les seves passions: l’activisme poètic. No tan sols exposant amb les seves pròpies creacions, sinó fent una gran tasca de visibilització d’altres poetes.

Pozo compta amb publicacions bilingües i multilingües i ha estat traduïda en nombroses ocasions; també forma part d’algunes antologies, entre les quals destaca la recent “Flamarades sortiran. Antologia de poesia catalana feminista”, a càrrec de Maria Antònia Massanet. La seva última aventura creativa és l’espectacle “D’una set antiga”, un recital&concert amb el col·lectiu Obert Poètic, que va crear amb Carles Garcia l’any 2021.

Begonya Pozo és poeta i professora de Filologia Italiana a la Universitat de València. Ha publicat articles en revistes especialitzades, ha duit a terme nombroses col·laboracions i ha elaborat estudis crítics sobre l’obra d’altres autors. Des de 2012 ocupa el càrrec de vicedegana de Cultura, Igualtat, Polítiques Inclusives i Sostenibilitat de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació on dinamitza el seu Espai Cultural amb una gran quantitat d’activitats artístiques, seminaris de formació i cicles culturals.

Per altra banda, el jurat del Premi Pollença de Narrativa acordà per unanimitat que el premi devia ser per “L’avenc de Joshua” de Francesc Puigpelat. Una novel·la sobre «canibalisme, intertextualitat, el món editorial francès, la màfia italiana i velletes perilloses. […] Ben tramada, ben resolta, i amb un to irònic i intel·ligent».

Francesc Puigpelat és escriptor i periodista. Ha publicat una quarantena de llibres, entre narrativa i assaig. Ha rebut nombrosos premis de renom, com el Premi Ciutat de Palma de Narrativa Llorenç Villalonga 2017, amb “L’amant de Rebis”, o el Premi d’Assaig Irla 2016, amb “Breu història del nacionalisme espanyol”. També ha obtingut nombrosos premis per la seva literatura infantil i juvenil: el Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya 2023, amb l’obra “Tot esperant la fi del món”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button