MeteorologiaMunicipi

Les incidències que ha deixat la tempesta

La ressaca del temporal ha deixat multitud de desperfectes considerables: Molts vaixells a la deriva al Moll i, novament, almenys un enfonsat amb les consegüents conseqüències de possibles vessaments d’hidrocarburs, etc. Un problema recurrent al Moll cada cop que ens trobam amb una tempesta amb fortes ratxes de vent com les d’ahir.

Les precipitacions ahir registraren 96,2 mm a l’estació metereològica del calvari, una de les quanties més elevades de les balears, on a tota la Serra de Tramuntana hi ha hagut les majors precipitacions. Això va generar múltiples inundacions. A Pollença, pels carrers hi circulava una quantitat d’aigua torrencial, però sense arribar a inundar-se. En canvi, al Moll i a Sant Vicenç, com veureu al vídeo i les imatges, els carrers van arribar a inundar-se fins vàries desenes de centímetres.

A Pollença, les paradetes dels placers que intentaren obrir i muntar mercat, acabaren esteses pel terra.

Així mateix, arreu del municipi la quantitat de branques caigudes d’arbres i la ruptura d’alguna soca han sigut un fenòmen freqüent.

Per part de la Policia local, se’ns informa que durant el dia de ahir van dur-se a terme 25 actuacions per temporal i un accident amb ferits davant del polígon de Pollença. Així mateix, també 20 actuacions menys importants que no varen requerir ni bombers ni protecció civil.

En algunes zones del municipi se’n anà el llum durant el migdia i alguns moments del vespre, com a la rotonda de ca’n Berenguer. Arreu de Mallorca, encara milers de vivendes segueixen sense llum.

En quant a l’aeroport, hi hagué una gran multitud de vols atrassats i fins i tot moltes cancelacions. Molts vols. A més, molts avions que viatjaven a Eivissa van haver d’aturar a Palma, i es produiren desenes de desviacions.

Per avui, la previsió d’alerta es manté sols pel que fa a la situació de la mar, amb onades d’entre 2 i 4 m, segons l’AEMET.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button