MunicipiNatura

Propostes d’Arrels Marines als polítics de Pollença

L'associació convida als polítics que es presenten a les pròximes eleccions a escoltar més de 60 idees de canvi detectades

L’associació Arrels Marines ha elaborat un document amb més de seixanta propostes de canvi i convida públicament als partits polítics del municipi que es presentaran a les eleccions del 28-M a reunir-se conjuntament. La finalitat de conèixer aquestes propostes és que es puguin incloure als seus programes electorals.

D’entre les necessitats detectades durants tres anys de feina, hi ha propostes de diferents àmbits d’actuació: gestió del litoral, educació, governança, gestió de sòl rústic, gestió de l’aigua i mobilitat i habitatge, entre altres. Les quals la ONG troba que s’han de donar resposta perquè Pollença sigui un lloc més amable per habitar, més net i sostenible.

A més del manteniment de les platges i cales menys accessibles, on s’acumulen més residus (per exemple, espais com Cala Bóquer, Cala En Gossalba o Cala Figuera), hi ha propostes com la limitació d’extraccions i reubicacions d’arena, que tenen greus impactes sobre la comunitat d’organismes aquàtics; i la creació d’una planta de compostatge municipal. Altres són la posada en marxa d’una assessoria energètica municipal per agilitzar els tràmits per a les comunitats energètiques, assessorar a projectes particulars d’instal·lació d’energies renovables, o assistir a la ciutadania en tràmits relacionats amb l’energia (canvis de tarifes, canvis de comercialitzadora, canvis de potència contractada…).

Arrels Marines també demana s’elabori un nou sistema de repartiment urbà. La finalitat d’aquesta
proposta és evitar l’entrada dels grans camions de distribució, descongestionant així els centres dels
nuclis urbans. Una possibilitat seria assignar diversos punts d’intercanvi, en què els camions grans
descarreguin les mercaderies per als bars, restaurants i altres comerços; des d’aquest punt de descàrrega,
un camió de mida més reduïda i elèctric s’encarregaria de fer arribar les mercaderies als establiments
corresponents.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button