Municipi

El canvi d’hora i l’insomni arriben aquest diumenge

Aquest canvi suposa l'estalvi d'energia i el fet d'acostar-nos a l'estiu

El Dia de Canvi d’Hora a Europa té lloc dues vegades a l’any, tant a l’estiu com a l’hivern. L’objectiu principal és aprofitar les hores de llum solar perquè les persones s’adaptin als seus horaris laborals i al mateix temps contribuir amb l’estalvi energètic.

Aquest diumenge dia 27 de març, exactament a les 02:00, a les quals passaran a ser les 03:00 de la matinada. Aquest horari es mantindrà vigent fins a l’octubre, on es retardarà de nou una hora el rellotge.

Com es va originar el canvi d’hora?

La primera vegada que es va produir aquest canvi va ser durant la la Primera Guerra Mundial, ja que es cercava un menor consum de carbó. Posteriorment, va desapareixer fins a la Segona Guerra Mundial, i va cobrar més auge l’any 1974 quan ocorre la crisi petroliera de la dècada dels 70. El principal avantatge és incorporar la llum natural provinent del sol i evitar usar l’energia artificial. Encara que, en alguns casos, pot provocar el desequilibri i l’insomni a algunes persones.

El canvi d’horari d’estiu i hivern a Espanya

L’any 2019 els governs del PSOE i del PP plantegen la possibilitat que Espanya canviés el seu fus horari i apliqués el mateix que ha adoptat països com Portugal i el Regne Unit i que resulta més concorde a la seva ubicació geogràfica (UTC+1 a l’estiu i *UTC+0 a l’hivern), no obstant això, després de llargs debats i consultes amb experts en la matèria, no es va arribar a cap acord. Per ara, seguirem canviant els nostres rellotges cada cert temps.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button