CulturaMunicipi

Mes d’Abril i República a Can Bum

L'Espai Social Can Bum realitza alguns actes de memòria històrica

Aquesta tarda es presenta a l’Espai Social Can Bum la reedició del llibre La Segona República a Mallorca. L’esdeveniment, que començarà a les 19:30 hores, comptarà amb la presència dels seus autors, Joana Maria de Roque Company i Albert Herranz Hammer.

“El cop d’estat de Franco no només representà l’aniquilació d’un règim democràtic, sinó el soterrament de la memòria republicana de les llibertats, l’educació, la sanitat, les societats obreres i la cultura”, es llegeix a la seva contraportada de la Nova Editorial Moll.

Aquesta recuperació de la memòria, les tradicions i els valors de l’època tenen una gran importància i repercussió als nostres dies. Per aquest motiu, Can Bum pretén ser un espai de retrobada amb el règim republicà, per aprendre cada cop més a sobre del que els nostres avantpassats visqueren. Des d’avui i durant tot el mes, es duran a terme diferents esdeveniments sota el títol de Abril i República.

Dia 9 d’abril, la visita guiada a la Talaia d’Albercutx amb la historiadora
M. Eugènia Jaume, qui explicarà els camps de concentració i treball de Pollença.
Al Mirador de la Creueta a les 10 h.

Dia 14 a les 12 hores, homenatge a la República i als republicans.

I el 22 d’abril a partir de les 19:30 h a Can Bum, “Roges i menjacapellans”, a càrrec de Layla Dworkin i Catalina Martorell, a més de la presentació del llibre.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button