Municipi

El Consell prohibeix Formentor als mallorquins

La carretera de Formentor estarà tancada de 10h a 22:30h

La temporada del 2021 la carretera de Formentor es va tancar cada dia de 10 a 19h i es va allargar el tros tancat, que era d’un inici de la platja al far, des de la rotonda de la via de circumval·lació.

Avui el BOE publica que durant aquesta temporada del 2022, des del 15 de juny al 15 de setembre, la carretera sencera romandrà tancada de 10h a 22:30h.

L’any passat es varen arribar a posar més de set mil multes en un mes, per això és important que si finalment s’aplica aquesta mesura, hi puguin haver controls automatitzats i una forta campanya d’informació, com ha expressat Tomeu Cifre.

Tenint en compte que el far de Formentor és un dels reclams turístics més rellevants del nostre municipi això resulta una mesura que genera controvèrsia, ja que, per una banda, la carretera està sobresaturada i genera un impacte mediambiental a la zona de Formentor, que és un paratge natural, però per altra banda, aquesta mesura fa que molta gent que s’acosta a la zona per gaudir d’aquest paisatge, o de veure la posta de sol aquí, ja no hi arribi. A més que prohibeix als mallorquins visitar una part del seu territori.

Tal vegada una mesura més al gust de tots podria ser la reserva de pas amb cita prèvia, com és el cas de la Platja de les Catedrals de Lugo, així s’evitarien multes que, amb aquestes mesures d’ara sembla que sigui la única cosa que es persegueix. 

A més aquestes restriccions afecten de la mateixa manera als residents de les Balears com de Pollença, que no tenen cap tipus de preferència davant les restriccions. Qui podrà seguir passant sense cap problema són els rics i poderosos propietaris de la zona que es veuen així afavorits amb la mesura.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button