CulturaMunicipi

El Museu adquireix dues obres més

Es tracta de 'Cala Sant Vicenç', del mallorquí Antoni Gelabert, i 'Castell del Rei', de l'artista català Santiago Rusiñol

El Museu de Pollença adquireix dues obres noves. Es tracta de ‘Cala Sant Vicenç’, del mallorquí Antoni Gelabert, i ‘Castell del Rei’, de l’artista català Santiago Rusiñol. Ara adornen les parets pollencines, però perquè això hagi estat possible s’hi han invertit 10.000 euros i 65.000 euros respectivament, el que suma un total de 75.000 euros. Aquestes, segons diu la codirectora del Museu, Aina Aguiló, són “dues obres importants que ens faltaven i que, a més, estan molt lligades”.

Des de la direcció del Museu expliquen que aquestes adquisicions doten la institució de més qualitat i recorda que mai s’havien gastat tants doblers per comprar noves obres. També fa algunes puntualitzacions sobre cada pintura. Pel que fa a ‘Cala Sant Vicenç’ de Gelabert, apunta que l’adquisició es deu a la convicció que “és rellevant tenir una peça de cada artista que va situar Pollença, a principis del segle XX, en el món de l’art en general i del paisatge en particular”. I pel que respecta a ‘Castell del Rei’ de Rusiñol, que va ser pintada a Mallorca la primavera del 1902, comenta que “l’artista només va pintar nou paisatges de Pollença, sis dels quals són el Castell del Rei”.

Així, des del Museu posen en relleu la importància i el compromís amb el paisatgisme fet a Pollença.

“Hem de valorar, atresorar i protegir el patrimoni perquè forma part del nostre passat, de la nostra història, de la nostra cultura, i és l’herència que deixarem a les generacions futures perquè l’estimin i se’n sentin orgulloses”

Aina Aguiló
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button