Municipi

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Es celebra avui, dimarts 19 d'octubre

Avui, dimarts 19 d’octubre, és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, una enfermetat que es col·loca com a primera causa de mort entre les dones al nostre país, segons informa l’Associació Espanyola contra el Càncer.

És per això que cada any, en un dia com el d’avui, es recorda el compromís i la lluita contra aquesta enfermetat que, al 2020, deixà 34.088 nous casos diagnosticats, tal i com informa el Sistema Europeu d’Informació del Càncer.

L’AECC recorda que la incidència de sofrir càncer va augmentant amb el pas dels anys, tot i que la mortalitat ha anat disminuint gràcies a la millora dels tractaments i a la major rapidesa a l’hora de detectar aquesta enfermetat.

Tot i així, és molt important fer-se revisions periòdiques, com ara mamografies, així com també realitzar-se autoexploracions i assistir al metge si s’observa alguna anomalia. També és fonamental portar hàbits de vida saludable i fer exercici físic.

Enguany, el lema de l’AECC és #sacapecho, amb el qual vos conviden a fer un donatiu, sempre que pugueu, per tal de poder seguir invertint en la investigació sobre aquesta enfermetat. Podeu fer-ho en aquest enllaç.

Aprofitem des d’aquí, per donar força a totes aquelles dones lluitadores que estan combatent contra aquest monstre i els donam tota la nostra energia positiva.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button