Municipi

L’Ajuntament sol·licitarà que el Consell de Mallorca gestioni la Residència de Sant Domingo

Tomeu Cifre: "seria un avanç i una millora per a tots els usuaris"

En el darrer ple de l’Ajuntament de Pollença s’aprovà, per unanimitat, sol·licitar al Consell Insular de Mallorca que assumeixi la titularitat i gestió de la Residència de Sant Domingo, a través de l’Institut d’Afers Socials.

La llei actual marca que “no és competència de l’Ajuntament” i, per això, ha afirmat el batle que “és necessari que el Consell assumeixi les seves competències, ja que s’estan creant duplicitats amb l’alt cost que això suposa per a les administracions i els ciutadans”.

L’objectiu és que la qualitat assistencial dels usuaris de la residència no es vegi minvada i continuï garantint uns estàndars de qualitat tal com es fa avui.

Cal destacar que la major part de les places actuals de la Residència estan conveniades amb el Consell, la qual cosa fa que l’Ajuntament quasi ja no tengui control sobre la seva gestió. Tot i així, el fet que el Consell assumeixi la gestió de la que ja és, pràcticament, una residència pertanyent a la xarxa d’assistència de l’IMAS, “no significa que l’Ajuntament no s’involucri i es preocupi pels usuaris”.

La única diferència serà, en cas que l’IMAS assumeixi finalment la titularitat del centre, “que no formarà part de la gestió pròpia de l’Ajuntament de Pollença i això, a llarg termini i amb l’objectiu de formar part de la xarxa assistencial del Consell Insular, és un avanç i una millora per a tots els usuaris“, ha finalitzat el batle.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X