Unides Podem

Unides Podem demana la regulació d’un camp de boies que elimini els fondejos il·legals

El grup polític presenta al·legacions al Pla General de Ports IB

Unides Podem anuncià la setmana passada haver registrat al·legacions a la proposta inicial del Drecret que regeix el Pla General de Ports de les Illes Balears 2018-2033, el qual proposa solucions per la Badia de Pollença.

Des del punt de vista del grup municipal, exposen que la més important és la regulació d’un camp de boies, eliminant els fondejos il·legals existents, per lo qual demanen que “es contempli una neteja completa i absoluta dels elements aliens al fons i medi marí actualment existents al fons de la badia, que s’ampliïn i millorin les canalitzacions/ vies existents dins el Port per permetre un major hidrodinamisme i circulació de la corrent marina”.

A més afegeixen que “es plantegin pantalans flotants temporals per acollir un màxim de 30 dinguis durant la temporada, així com que s’optimitzi el funcionament i la gestió dels amarraments de Ports IB, s’introdueixi el control i cobrament per l’us de la rampa per embarcacions i que es redueixi i ressituï el camp de boies projectat”.

La qualitat de la massa d’aigua de la Badia de Pollença és “pitjor que bona”

Tal i com exposa Unides Podem a les al·legacions presentades, en el document ambiental que acompanya la proposta del Pla General s’assenyala que la qualitat de la massa d’aigua de la Badia de Pollença és “pitjor que bona”.

Per altra part, han assegurat que l’Associació Arrels Marines ha pogut observar un empobrit fons marí amb gran presència de fangars i praderies de plantes i algues vitals per la vida subaquàtica, per lo qual és imprescindible allunyar les zones de fondeig d’aquestes praderies, en concret de la Cymodocea nodosa i de Posidònia oceànica. A més, el trànsit continu d’embarcacions alça els sediments i fa que les partícules estiguin en suspensió fent que s’enterboleixi l’aigua.

Més enllà d’això, especifiquen que es redueixin els fondejos projectats de 168 a 90, que es desplaci el camp de boies cap a l’oest de la zona inicialment plantejada i que s’elimini el polígon de fondeig sud, redistribuint les eslores.

Proposta camp de boies // Font: Pla General de Ports IB i Unides Podem
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button