Municipi

El pollencí Toni Rotger, guanyador del XII Premi de Periodisme Alberta Giménez

Ha presentat un reportatge audiovisual que tracta sobre la mort, titulat "Corrent alterna"

El jove pollencí, Toni Rotger Boladeras, qui és tècnic superior de realització i producció audiovisual pel CEF i ara estudiant de Comunicació Audiovisual al CESAG, ha estat el primer guardonat en el XII Premi de Periodisme Alberta Giménez per l’elaboració d’un reportatge audiovisual que tracta sobre la mort, titulat “Corrent alterna“.

Sorgint la idea a través d’un treball de classe on havia d’entregar un reportatge, va decidir posar-hi més esforços i presentar un treball audiovisual. Animat pel professor de l’assignatura, qui és periodista al diari El Mundo, va presentar-se al Premi Alberta Giménez sense poder obtenir, finalment, un millor resultat.

Aquest és un certamen nacional el qual reconeix els millors reportatges escrits i audiovisuals amb la participació de treballs que arriben des de tot el món. A més, entre el jurat que s’encarrega de l’avaluació de les candidatures hi podem trobar alts directors dels diaris més importants de Balears, així com també d’altres mitjans com IB3, sense oblidar-nos de la direcció del CESAG, entre altres.

Toni Rotger, al centre, en l’entrega del premi

Toni Rotger: “estava una mica preocupat pel fet que tracta sobre la mort i aquest és un tema un poc delicat”

Parlam amb l’autor d’aquest reportatge perquè ens expliqui com ha estat el procés de producció i tots els detalls d’aquest audiovisual que podeu visualitzar a continuació o a la seva pàgina, on també publica tots els seus treballs.

“Al principi estava una mica preocupat pel fet que tracta sobre la mort i aquest és un tema un poc delicat” ha assegurat Rotger, afegint que “per tant, no m’esperava per res rebre aquest premi”.

El reportatge es basa en una història real, la del seu pare, Toni Rotger Cerdà, el qual explica, en primera persona, com va viure una situació molt propera a la mort quan va electrocutar-se amb un pal de corrent elèctrica. A partir d’aquí i focalitzant-se en tres punts de vista diferent, -teològic, científic i psíquic-, entrevista a tres figures, relatives a aquestes àrees, que donen una explicació des de cada punt de vista.

Ells són Viçens Miró Morey, capellà de l’Hospital Quironsalud Palmaplanas, qui argumenta aquest succés des d’un caire religiós; Martí Cladera Cifre, metge del Centre de Salut de Pollença, el qual exposa que, en aquest sentit, la ciència té un procés molt curt, “la vida acaba quan la cèl·lula es mor”; i Maria Cerdà Arrom, psicòloga de PSICOR, qui ho afronta des d’una perspectiva psíquica.

Rotger assegura que “no posicion el reportatge en cap d’aquests tres punts de vista, sinó que ho deix obert a la ment de la persona que ho visualitza perquè reflexioni i creï la seva pròpia opinió”.

A més, ha explicat com en cada un dels tres entrevistats, ha utilitzat una tècnica audiovisual diferent a l’hora de gravar, fent ús de diferents enfocaments i perspectives.

Haver rebut aquest premi suposa un brindis per a mi perquè ha estat molt inesperat

Toni Rotger Boladeras

El jove pollencí no ha volgut deixar passar l’oportunitat per agraïr a dos companys que van ajudar-lo en la producció d’aquest vídeo, M.A. Cardona i Froilán Vieira. “Ara toca mirar cap endavant i acabar tots els projectes que tenc començats”, ha finalitzat Toni.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button