Eu MollMunicipi

“Let’s clean up Europe” farà parada a l’Albufereta

Serà aquest proper dissabte dins un projecte organitzat per l'Euroregió Pirineus-Mediterrània

Aquest proper dissabte, 18 de setembre, diversos voluntaris participaran en la recollida de residus de la Reserva Natural de l’Albufereta.

Es tracta d’un projecte conegut com Let’s clean up Europe“, organitzat per l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, el qual coordinarà la recollida conjunta de residus en un dia comú als tres territoris que componen l’Euroregió: Catalunya (Badia dels Alfacs al Delta de l’Ebre), Illes Balears (l’Albufereta) i la Regió d’Occitània (PNR de la Narbonnaise).

Per a dur a terme la jornada, la qual coincideix en el Dia mundial de neteja del nostre planeta, es compta amb una previsió de 35 voluntaris que seran els encarregats de retirar els residus i netejar la zona, tenint inici cap a les 9.30h del matí amb la recollida, caracterització i pesatge, tal i com marca el protocol habitual de les Balears, i finalitzant a les 11.30h, quan començaran els parlaments.

S’espera que els voluntaris, amb un kit que se’ls entregarà amb el material necessari, recolleixin tot tipus de residus que trobin al seu pas: vidres, plàstics, llaunes, burilles, xarxes de pescar, residus abandonats pels seus usuaris, retornats al mar o desplaçats pel vent.

A més, un cop finalitzada l’acció, els participants podran explicar què han observat durant la jornada, fent propostes i millores per a la preservació dels espais natuals per tal de sensibilitzar els actors de tots els nivells sobre la necessitat de reduir els residus.

Cartell de la campanya
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button