Municipi

Exaltació de la Santa Creu, una celebració pròpia de l’Església del Calvari

Va tenir lloc ahir amb l'acompanyament del Cor Parroquial

Ahir va tenir lloc, a l’Església del Calvari, la festa de l’Exaltació de la Santa Creu, una celebració molt antiga, ja que recorda quan es va recuperar la creu amb la que va ser crucificat Jesús, la qual, el 614, quan els perses conquereixen Jerusalem, s’emporten. Anys després es recuperaria aquesta creu i es faria una entrada de manera solemne a Jerusalem.

En relació al paper que fa Pollença respecte a aquesta festa, és una tradició que es celebra cada any i és tracta d’una festa més dins el calendari litúrgic. “Abans tenia lloc a la Parròquia però, des del 2016, quan es va fer la darrera restauració important del Calvari de Pollença, es va decidir que passaria a realitzar-se allà, amb una Eucaristia a la Plaça del Calvari, de manera que aquell oratori tengués una celebració pròpia, així com tenen les altres esglésies del municipi” ha explicat Danilo, el rector de Pollença.

Cal destacar que, aquesta festa i el Clavari estan, en certa manera, relacionats, ja que agafa el nom del lloc on Jesús fou crucificat.

Així doncs, ahir va tenir lloc aquesta Eucaristia, una celebració que va comptar amb l’acompanyament del Cor Parroquial i, posteriorment, la convidada a unes pastes i un poc de vi dolç que prepararen alguns membres de la família de Can Pontico, els quals estan molt vinculats amb el Calvari.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button