Esports

Àngels Moreno, subcampiona del món de piragüisme: “no ha estat un camí gens fàcil”

La jove pollencina de 17 anys es proclamà, fa unes setmanes, subcampiona del món de categoria júnior

Fa set anys que la pollencina Mª Àngels Moreno Bennàssar començà amb el piragüisme al Reial Club Nàutic del Port de Pollença, essent aleví de primer any. I no li ha anat gens malament, ja que fa unes setmanes, als seus 17 anys i de categoria júnior, va proclamar-se subcampiona del món júnior en C4 mixte 500m en el Campionat del Món Júnior i Sub23 celebrat a Portugal. Anem a conèixer-la una mica més!

Els germans Moreno Bennàssar

Des de petita, he tengut la sort de poder tenir al meu germà com a referent en els esports.

Germana del també medallista Joan Toni Moreno, porta l’estima cap a aquest esport dins la sang, i assegura que “va ser ell qui va començar a practicar-lo i quan vaig veure lo molt que ho gaudia, vaig decidir provar-ho jo també”. I sembla que li ha agradat, i molt!

Si realment t’agrada l’esport i ho disfrutes, tenir menys vida social és el menys important

Als seus 17 anys, haver de compaginar els entrenaments amb els estudis és complicat, “sobretot per la falta de temps”, explica i afegeix que “mentre que la resta d’estudiants de la nostra edat tenen pràcticament tot el capvespre per a estudiar, nosaltres no podem fins les 20h de l’horabaixa, un cop finalitzats els entrenaments”. També cal tenir en compte que molts dels esportistes que competeixen en el seu nivell, provenen de centres d’alt rendiment, on els posen més facilitats a l’hora de compaginar els estudis amb l’esport, “però no és el meu cas”.

Però a part de l’institut, també hi ha la vida social, els amics, “si realment t’agrada l’esport i ho disfrutes, és lo menys important”, exposa Àngels davant la dificultat que també suposa haver de substituïr les quedades i sortides amb els amics pels entrenaments o les competicions.

Imatge del pòdium

“No ha estat un camí gens fàcil”

Sovint la figura femenina en els esports no té el mateix reconeixement que els homes, però en el cas de l’esport que practica Àngels, “és veritat que fins fa poc la canoa femenina no tenia molt de nivell i no era tan coneguda. Però darrerament està tenint el mateix reconeixement que la masculina“, afirma la jove.

Arribar a aconseguir aquests resultats “no ha estat un camí gens fàcil” assegura la jove pollencina explicant que “hem hagut d’entrenar molt i aquests darrers mesos d’estiu s’han fet molt llargs, sumant-hi la calor”. Però tot i així pareix haver valgut la pena perquè “els resultats obtinguts són un gran al·licient per a seguir entrenant i una recompensa per tot l’esforç fet”.

A la dreta del tot, Mª Àngels Moreno i Mª del Mar Prats en C2 500m

Ara toca entrenar per millorar els resultats i aconseguir classificar-me pel Mundial de l’any que ve.

Després d’haver quedat subcampiona en C4 mixte 500m i també quarta del món en C2 500m junt a Mª del Mar Prats, ara toca mirar cap endavant i treballar fort per tal d’aconseguir les properes metes.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button