Eu MollMunicipi

Tomeu Cifre: “a partir de 2022 passarem de 350 fondejos diaris a només 150”

Ports de les Illes Balears durà a terme la regulació, explotació i control dels fondejos

Així ho han explicat des de l’Ajuntament de Pollença després que la setmana passada tingués lloc una reunió amb Ports de les Illes Balears, la Capitania Marítima, la Demarcació de Costes de les Illes Balears, la Direcció General de Biodiversitat i la Direcció General d’Ordenació del Territori, per tal de tractar, entre altres, el tema de la falta de regulació dels fondejos de la badia de Pollença.

Aquestes embarcacions es troben fondejant entre el Club Nàutic del Port de Pollença i la Punta Avançada i són la principal causa de destrucció del fons marí, lo qual fa temps que preocupa, no només als grups polítics municipals, sinó també als veïns.

Durant la trobada, Ports va proposar dur a terme la regulació, explotació i control dels fondejos de la zona, una iniciativa a la qual, des de l’Ajuntament, “donam suport, hi col·laboram i aplaudim”, ha explicat el batle. D’aquesta forma s’aconseguirà reduïr a més de la meitat el nombre de fondejos actuals.

A partir de l’any 2022 passarem de 350 fondejos diaris a només 150 o, com a màxim, 200 que és el que marca el Pla Directori de Ports de les Illes Balears”

Tomeu Cifre

A més, el batle ha afegit que “si hi ha una regulació i una limitació d’embarcacions, sempre hi haurà qualque persona que no hi pugui accedir com voldria. Però la prioritat és el bé comú i salvaguardar el nostre medi ambient, evitar la contaminació i conseguir la regeneració del fons marí que tan afectat està en aquesta zona del nostre muncipi”. D’aquesta forma i per tal de no deteriorar més el fons marí, el batle ha explicat que la regulació dels fondejos es farà mitjançant uns sistemes d’ancoratge ecològics que no alterin el fons.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button