Eu MollMunicipi

Presentat el programa de control del Bosc Marí de la Badia de Pollença

Podem Pollença s'indigna davant la gran quantitat de fondejos il·legals que degraden el fons marí

Red Eléctrica de España, la Conselleria de Medi Ambient i Territori i l’IMEDEA han presentat avui el programa previst de control i seguiment que es durà a terme durant els propers quatre anys en el Bosc Marí de Red Elèctrica a la Badia de Pollença, la qual cosa suposa la restauració de dues hectàrees de prat degradat de posidònia. Es fa a través de la sembra de 12.800 fragments de posidònia mitjançant una tècnica innovadora que inclou les fasses de recol·lecció de feixos foliars procedents de la fragmentació natural per la dinàmica marina, la preparació dels exemplars, el sembrat i la posterior monitorització i seguiment.

S’ha aprofitat aquest acte per a presentar també l’exposició virtualPosidònia Oceànica. Descobreix els boscs submergits d’una planta única en el Mediterrani”, per conèixer a través del 3D i de forma interactiva, les característiques de la posidònia, aixñi com també l’apartat que s’ha destinat al Bosc Marí de la Badia de Pollença.

D’aquesta forma, al llarg dels pròxims quatre anys es durà a terme aquest control anual per part de l’IMEDEA. Actualment s’està ja realitzant el primer, que conclourà amb una evaluació final consolidada. El seguiment permetrà veure la supervivència i el desenvolupament vegetatiu del material sembrat, així com l’evolució de l’hàbitat i la biodiversitat que hi està associada. De moment, els resultats que dóna aquest projecte són molt positius i esperançadors.

Com ja hem explicat, l’IMEDEA serà qui es responsabilitzi dels treballs de seguiment i control, així com també de la vessant ambiental i educativa del projecte a través del programa “La Posidònia a l’aula”.

Pel que fa a Red Eléctrica, serà qui financii el programa, amb un total de 203.800€, lo qual se suma a l’aportació ja feta de mig milió d’euros pel que fa al desenvolupament del mateix programa.

Podem denúncia la imatge d’una Badia saturada de fondejos il·legals

Per altra banda, Podem Pollença ha publicat a les seves xarxes socials la indignació que senten davant una imatge de la Badia de Pollença saturada de fondejos il·legals. Com afecta això a la recuperació de la posidònia? Entorpeix l’esforç per a restaurar els prats marins?

Hi ha moltes petites embarcacions que fondegen a molt poca distància de la platja, envaint la zona de bany, posant morts a qualsevol lloc i contribuint a la degradació i aniquilació dels fons marí.

Què fa Costes? Què fa l’Ajuntament per exigir solucions a l’administració competent i per actuar?

I, a part d’això, com és possible que la ciutadania que fondeja d’aquesta forma tengui 0 consciència del mal que està fent? Quan tenguem una badia totalment morta, només ens quedaran ulls per plorar.

Podem Pollença
Font: facebook Unides Podem
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button