Municipi

Prohibides les reunions socials de matinada des d’avui

Les mesures estaran vigents durant almenys quinze dies

Aquest dissabte entra en vigor una nova restriccions covid a Balears. Aquesta es suma a altres que ja han començat durant aquesta setmana. A partir d’aquesta matinada, queden prohibides, entre les 01.00 i les 06.00 hores, les reunions socials tant en interiors com en exteriors de persones no convivents a Mallorca, Menorca i Eivissa. Les mesures estaran vigents durant almenys quinze dies. L’objectiu d’aquestes és frenar l’augment de contagis de coronavirus de les últimes setmanes.

Altres mesures, ja en vigor, són l‘hora de tancament a la una de la matinada a la restauració -que fins ara estava fixada a les dues-. A més, també es redueix el màxim de persones per taula, que passa de dotze a vuit en exteriors; i de sis a quatre, en interiors. La una de la matinada serà també l’hora límit per a qualsevol altra activitat, tant comercial com d’oci, cultura i esdeveniments tipus noces.

Sancions i dron als controls anti botellades

Des del Govern han expressat que tendran “tolerància zero” contra qui no vulgui complir les normes, assegurant que “si hi ha algú que a hores d’ara està pensant a anar de botellot, a alguna festa il·legal o a unir-se a determinades aglomeracions, que sàpiga que tendrà al Govern, a totes les institucions que estam aquí representades i als cossos i forces de seguretat i d’emergències al darrere”.

Aquest serà el primer cap de setmana amb les noves sancions anti botellada en vigor. Qui vulgui fer aquesta pràctica s’enfrontarà a una sanció de, com a mínim, 1.000 euros. Si algú fa botellot saltant-se la quarantena per ser contacte estret, la multa serà de, com a mínim, 2.000 euros, i si és positiu per COVID-19, d’un mínim de 5.000 euros.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button