Municipi

Confirmat el brot de llengua blava a Mallorca, detectat a Pollença

Després de les proves realitzades el cap de setmana, la Conselleria d'Agricultura ho ha confirmat avui

Tal i com avançàvem fa uns dies, es va detectar un cas de llengua blava procedent de Pollença i, després que el cap de setmana passat es realitzassin les proves pertinents per confirmar o no aquest fet, avui la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha declarat oficialment la presència del serotip 4 del virus de la llengua blava a Mallorca.

Així doncs, es tracta de 19 exemplars ovins i 1 boví, implicant declarar com a zona de restricció envers la llengua blava a tot el territori de les Balears.

La consellera De la Concha ha llançat un missatge de tranquil·litat dient que “la llengua blava no es contagia entre animals ni molt menys entre persones. No presenta cap risc per als consumidors, ni per la carn o la llet dels aimals afectats”.

Així s’han establert una serie de restriccions i mesures sanitàries per evitar que el virus es propagui a tot el territori balear: es prohibeix, de forma cautelar, el moviment i transport d’animals en vida i productes reproductius de les espècies bovia, ovina i caprina fora de les Illes, permetent però, amb vehicles desinfectats, el trasllat dels animals esmentats cap a escorxadors de Balears o zones de pastura lliures de llengua blava.

Aquestes mesures tendran una durada d’un any i, a partir de la seva publicació al BOIB, s’establirà un programa de vacunes obligatòries per bovins i ovins, els quals necessiten 10 dosis i 1, respectivament.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button