MunicipiPollença

Detectat un cas de llengua blava procedent de Pollença

Aquest cap de setmana es duen a terme proves pertinents per confirmar o descartar un possible brot. La Cooperativa Pagesa de Pollença reacciona a aquests fets

La llengua blava és una malaltia viral infecciosa no contagiosa que afecta els remugants domèstics i salvatges, provocada per un arbovirus (família Reoviridae, gènere Orbivirus). Aquesta es transmet, únicament, mitjançant la picadura de moscards infectats. D’aquesta manera, la dispersió de la malaltia depèn de la distribució dels seus vectors biològics.

Davant la detecció a la península Ibèrica dels diferents serotipus del virus de llengua blava durant els darrers anys s’han implementat les mesures de control pertinents. La nostra comunitat autònoma està declarada com a territori lliure de la malaltia. Però, aquests dies, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern balear ha confirmat un cas positiu de llengua blava a Mallorca. La Conselleria recollirà mostres de diverses explotacions agràries durant el cap de setmana. Els resultats d’aquestes mostres s’esperen per al dimarts i confirmaran l’existència o no d’un brot.

Les mostres de l’animal que ha donat positiu són d’un exemplar de boví de carn, procedent d’una explotació ramadera de Pollença.

La Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural de la Conselleria d’Agricultura, està treballant en els protocols en previsió de la declaració d’un possible brot. Com a mesura preventiva, ha suspès les guies de transport d’animals en vida. Únicament són permeses les guies de transport a sacrifici.

Com afectarà a aquest sector del poble?

Des de la cooperativa de Pollença ens han explicat com afectarà aquest fet. “Afectarà en tot, de moment s’ha trobat un cas positiu en una vaca, però ho poden patir altres animals”. Des de la cooperativa, expressen que “la nostra tranquil·litat és que des de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ens han assegurat que en cas d’haver de fer una vacunació massiva tenen les vacunes” per tant, seria possible.

“Fins a la setmana que ve no sabrem si hi ha brot o no, ara ens toca esperar”. A més, també ens han mostrat la seva preocupació perquè la venda i els preus “decaiguin”. Però, per al moment, “esperarem a dimecres”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button